17/1 - Tipsa om vad du vill som har med film att göra

Som en del av "bloggutmaning 365" ska jag idag tipsa om något som har med film att göra. Jag väljer därför att tipsa om de två bästa filmer jag vet. De är äldre, men jag älskar dom. Har sett dessa filmer säkert 30 gånger vardera men de är fortfarande lika bra.
Den första är The Shining. En skräckfilm, regisserad av Stanley Kubrick, utgiven 1980. Filmen handlar om Jack Torrance som tar med sig familjen till Overlock Hotel för att arbeta som vaktmästare. Deras vistelse innebär inte direkt en vilostund, utan de lär snart inse vad hotellet hari sitt förflutna. Fasansfulla händelser och galenskap blir snart deras vardag. Har du, mot förmodan, inte sett filmen så är det hög tid nu. Men ta med kudden! ;)
Sen har vi Alive. En verklighetsbaserad film från 1993, regisserad av Frank Marshall. Filmen handlar om Uruguayan Air Force Flight 571 som kraschar i Anderna. Några av passagerarna överlever kraschen men får snart välja mellan att agera kannibaler eller att svälta till döds. Det är en film som väcker många tankar och får en att tänka i banor man annars aldrig tänker på. Åtmintone inte jag... Genom denna film visar man tydligt hur människan kan agera i krissituationer, hur överlevnadsinstinkten tar vid osv. En, enligt mig, mycket gripande film.
  • ALLMÄNT
  • 123 visningar

Gillar

Kommentarer