6 januari, födelsedag och vad som faktiskt hänt de senaste månaderna.

Det har varit ganska tyst här inne, eller hur?
Sanningen är att jag inte orkat, för verkligen har varit mycket dyster. Minst sagt,. De senaste månaderna har varit extrema, och då menar jag sista halvåret faktiskt.

Min pappa blev sjuk. Han var sjukare än vad någon kunnat tro. Han fick cancer.
Men han skulle ju vinna den där kampen, Vi skulle hjälpa honom att slå cancern på käften.
Vi misslyckades.,

4 månader efter diagnos förlorade vi pappa. Min högt älskade pappa. En resa som jag inte önskar någon annan. Jag hatar cancer (men vem gör inte det?). Ska dela historian med er, var så säker. Du ska få läsa om vår resa, jag jobbar på det. Men det är tufft.

Pappa förlorade sin kamp den 16 november. En månad senare var det begravning. Inom loppet av 3,5 år har vi nu fått ta farväl av både min lillebror och min pappa. Livet är orättvist. Sjukt jävla orättvist.

Värst är att man hittar nya saker liksom, hela tiden. Pappas resa är helt otrolig, och jag ser det som mycket viktigt att detta uppmärksammas. Att pappas resa lyfts,


Idag orkar jag skriva. Men historian är lång, den tar några dagar att skriva - bearbeta och publicera.


Idag har pappa varit lite extra saknad. Han fattas oss varje dag, varje minut - varje stund i mina dagar saknar jag honom i livet. Men just idag fyller jag år. 36 år. Och detta är min första födelsedag utan min pappa, jag som alltid haft mina föräldrar hos mig när jag fyllt år - typ varenda jul bortsett från när jag fyllde 25 och bodde 15 mil ifrån dom - det var extrem snöstorm och vi beslutade att ses en annan dag när stormen lagt sig. Den dagen kändes som en evighet.*
Vad gör det då idag?

Julafton, hela julhelgen, nyår och allt vad det innebär. Det fick vi genomgå utan pappa denna gång. Julen städades bort tidigt, jag orkade inte ha julsakerna framme mer än nödvändigt. Tacksamt nog protesterade inte barnen heller när julgranen plockades ner. Jag använde helt enkelt motiveringen att julgranen behöver inte följa med in i det nya året. Det funkade jättebra ;)
Julen är en glädjens högtid. Barnens högtid. Men om man mister en högt älskade förälder sådär mitt i livet (pappa blev endast 61 år, och hade så mycket kvar) - med begravning en vecka innan jul - då är det svårt att se glädjen. Men det blev så bra det kunde bli, det blev det.

Nyår kom och gick även den,. Vi år en trerätters meny här hemma och skålade in nyåret i alkoholfritt bubbel. En enda önskan har vår familj.. En Enda.
Att året 2020 kantas av glädje, och att vi får skonas ifrån sjukdomar, olyckor och dödsfall. Att vi under detta år slipper all oro som beror på ohälsa och död liksom.


Dagen idag då... den blev lugn.. Började med några timmar i skolan för min del. Jag läser just nu marknadsföring på högskolan, och är i sluttampen av denna kurs. Imorgon har vi redovisning och seminarium, och idag träffade jag mina kurskamrater (bättre hade jag inte kunnat önska mig!) - för att iordningsställa det sista. Är så jäkla tacksam för att jag gjort denna kurs tillsammans med just dessa människor, som visade sån otrolig medkänsla och empati när jag plötsligt ställdes inför livets största kris,
I vilket fall som helst, vi fick nog ordning på det - och imorgon går seminariet av stapeln. Sen är det en preppföreläsning och en tentamen innan kursen är klar.
20 januari börjar jag läsa på heltid. Mer om detta snart ;)

Dagen fortsatte sen med garnering av smörgåstårta,. min egen födelsedagstårta. Pappa hade älskat den. Han älskade alla mina smörgåstårtor <3 Kommer nog alltid att tänka några extra gånger på just pappa när jag gör mina tårtor.
Nedre lagret med en leverpastejsröra av leverpastej, bostongurka och grädde. I de andra tre lagret blev det min egen ost- och skinkröra, ett hemligt recept som jag själv utvecklat genom åren., Det varierar lite beroende på om jag är sugen på purjo, rödlök eller äpple - idag blev det rödlök. Och ja - tårtan var väldigt god ;)

Våra absolut närmaste kom hit för kaffe och tårta. Precis som det brukar vara. Vi bjuder sällan, om än aldrig typ, hit någon på födelsedagar. Detta är nog något som blivit med åren, allra helst efter det beteendet många visade när vi gifte oss. Sen vill jag inte att folk ska känna nåt tvång till att de ska ha present eller nåt med sig. Hit är man alltid välkommen, alltid. Oavsett vardag eller bemärkelsedag. Vi är ju helt vanliga människor som också uppskattar en pratstund över en kopp kaffe, en kaka eller bara ta en promenad och snacka skit :)

Materiell lycka blev det minsann också. Dels har vi fått en bil som står på uppfarten, den fick jag och Conny tillsammans - som en gemensam julklapp och present (han fyllde år dagen innan julafton, jag idag). Idag fick jag en bärbar dator som jag faktiskt så väl behövde med tanke på skolan, Och för första gången så blev jag så överraskad av C att jag nästan började gråta haha. Jag hade verkligen ingen aning,*
En kaffekopp som skrek mitt namn när jag såg den fick jag av mamma, en kopp av Gynning med gulddekor, det knöt sig i magen när jag såg den och tänkte direkt att den där måste jag ju ha! Därtill ett kakfat av syrran och hennes familj - som kommer göra sig snyggt när jag bakar småkakor (händer ju egentligen på tok för ofta). Tulpaner och skraplotter är också sånt som jag tycker andas JAG och som jag fick idag. Och kramar av alla barnen <3

Ikväll har jag roat mig med att titta på "tillsammans mot cancer", som kanske inte var direkt roande eller upplyftande. Jag grinade som ett övergivet barn. Men det gör ont. Det berör. Det svider och smärtar. I dagsläget mer än någonsin kanske.

Men i det stora hela har dagen varit sådär lugn och bra som jag önskar att den ska vara. En dag tillsammans med de jag bryr mig mest om liksom. Och ikväll lägger jag mig för att sova, för första gången som 36-åring. Ett år närmare 40.

  • 11 097 visningar

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Wow den där ser väldigt god ut =). Beklagar sorgen av din pappa förstår din saknad efter honom
nouw.com/2barnsmammaochfru
Zezze
Zezze,
Beklagar sorgen. Förlorade oxå pappa i cancer 2010, o nu för några dagar sen förlora jag min mamma. Så jag har heller inte haft ork att ta tag i bloggen. Men de kommer bli bättre. Man får ta en dag i taget o tillåta sig sörja. Ha de fint 💕
nouw.com/zezze
josefinelouise
josefinelouise,
Åh nej vad tråkigt med din pappa. Kan inte ens föreställa mig. Beklagar 😔
nouw.com/josefinelouise
artist
artist,
Beklagar sorgen. 💞
nouw.com/artist
Marie
,
Hej!
Jag känner verkligen med Er, jag förlorade min älskade mamma cancer och det var helt hemskt och nu är min särmor döende i cancer så det är en riktigt skitsjukdom. Ta hand om er.
Camilla
,
Hej!! Vet precis vad du gå igenom..förlorade min mamma i cancer & min pappa 8 år senare ..kämpa på de bli lättare med åren styrkekramar 💕💕