Akut läkarbesök

Imorse 8.30 var det dags för ett, mer eller mindre, akut läkarbesök. Detta på grund om min kära gallblåsa som numera är fylld av ovälkomna stenar. Gallstenar.
När jag, i förra veckan, mottog ett mindre glädjande brev från Sahlgrenska så kan jag säga att jag gav upp en aning. Men med en andpaus och lite peppning utifrån så fick jag energi nog att ta tag i skiten igen. Jag ska göra något åt det här, jag måste göra något åt det.

Idag pratade vi om det här med gallan då. Han nämnde att den större delen av Sveriges befolkning faktiskt har gallsten, och man kan omöjligt operera alla. Dock opererar man de fall där man akut insjuknar (man blir t.ex. gul och får hög feber) och de fall där man har svåra och upprepade anfall. I den sistnämnda kategorin ingår jag.
Med dagliga känningar (trots daglig konsumtion av både alvedon och diklofenak) och behov av diklofenak supp ca var tredje dag så är operationen mer än nödvändig. Jag ��r inte rolig om jag får ett kraftigt gallstensanfall och inte har några suppar tillhands kan jag lova - och flera gånger har ambulansen fått komma hit. Tilläggas bör att smärttröskeln är relativt hög då jag levt med värk i ett antal år nu, så jag klagar knappast över lite magknip i det här fallet.

Att jag har lågt Hb ska inte få påverka min chans till operation - om de anser att värdet är alldeles för lågt får de vidta andra åtgärder, såsom injektioner eller annan behandling. Min övervikt ska heller inte spela någon roll - och där satte han punkt. Tidigare har jag ju fått informationen att de inte vill operera då mitt hb är för lågt och för att jag är överviktig.

Så nu återstår kirurgsnack, där det även ska snackas om gastric bypass (trots allt) OCH alltså gallstensoperationen. Men tills dess ska jag leva som jag bör - alltså bra mat och mer träning, för att se vad det ger i längden. Efter att ha sett en bild som min mamma la upp på facebook igår så insåg jag att jag inte alltid varit såhär tjock... och även om jag inte kan bli pinnsmal utan gbp-operation så kan jag åtminstone bli mycket mindre än vad jag är nu!

Gillar

Kommentarer