Alla hjärtans dag – och en kaka på det!

Enkelt och lätt ska det vara – så varför inte ta barnen i handen och gå till köket för att ordna en hjärtkaka såhär på alla hjärtans dag? En sockerkaka med hjärta inuti – visst passar det fint? Lite tid får man avvara, men kakan sköter sig mestadels själv.
Lite pill och lite pyssel så är kakan snart i hamn – och vilket barn gillar inte sånt?
Eller vilken mamma säger nej?
Nu är det första gången jag testar denna kaka och därmed kanske inte resultatet vart det allra snyggaste, men ni förstår grundtanken va?
>

Nu är denna kaka baserad på två kakor, så du behöver därför dubbel mängd av allt (därmed ”x2? efter varje angiven mängd och ingrediens)

Du behöver:
75 g smör (x2)
2 ägg (x2)
2 dl strösocker (x2)
1,5 dl mjölk (x2)
3 tsk vaniljsocker (x2)
2 tsk bakpulver (x2)
3,5 dl vetemjöl
Röd pastafärg eller hushållsfärg (karamellfärg)

Kaka 1:
Smält 75 g smör.
Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker. Tillsätt det något avsvalnade smöret, ner ned 1,5 dl mjölk, vispa lätt.
Vänd ner 3 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver, 3,5dl vetemjöl och röd pasta/hushållsfärg tills smeten har den färg du önskar. Smörj och bröa en avlång form och häll i smeten. Grädda långt ner i ugnen, 175 grader, tills kakan är torr rakt igenom (känn med provsticka) – min kaka tog ca 35 minuter.

Låt svalna något. Skiva kakan och ta ut hjärtan med pepparkaksmått – ett hjärta av varje skiva så du har hjärtan till att fylla hela formen från kant till kant, på längden. Lätt hjärtan att svalna ytterligare på ett bakpapper.

Kaka två:
Gör som kaka 1, men bortse från pasta/hushållsfärg. Smeten runt hjärtat ska ju få förbli vit/gul.
Diska ur formen, torka och smörj/bröa den på nytt. Häll ett litet lager av den nya smeten i botten. Ställ ner dina hjärtan på rad (tätt intill varandra!) och fyll sen upp med all resterande smet. Det är inte hela världen om hjärtspetsarna inte täcks helt – kakan sväller ju i ugnen.

Grädda långt ner i ugnen, fortfarande på 175grader, ca 35-40 minuter – tills kakan är torr rakt igenom. Känn med provsticka för säkerhets skull

VOILA! Glad alla hjärtans dag!

Gillar

Kommentarer