Ännu en aktivitet!

Alltså, det här med aktiviteter för barnen är inte alltid så lätt har jag märkt. Våra stora grabbar är inte mycket för fritidsaktiviteter alls faktiskt, absolut inte sportsliga sådana. Kommer det hem lappar om bandy, fotboll eller annan sport så ratas det direkt. Av dom båda.
Bekvämlighet? Jovisst, kanske det. Men jag tänker inte vara den som tvingar dom att utöva en aktivitet eller sport som de uppenbarligen inte tycker är rolig. De medverkar på skolans gymnastiklektioner, bara det är en bragd (säger hon som avstod de flesta av den sortens lektioner under sina 12 skolår!)

Sen har de t.ex. provat på scouterna, och det ska väl ges en ny chans av vad jag förstått det som. Kul! Jag är själv f.d scout och skulle mer än gärna se barnen i den verksamheten också. Det är kul!
Så igår… när jag och Linus varit på utvecklingssamtal så hämtade vi Rasmus från kyrkans barntimmar. Då fick vi nys om ”Juniorerna”. En aktivitet för barn mellan 9-12 år, också inom kyrkans ramar. Men här är det ytterligare lite mer fritt än det Rasmus gör. Igår var det t.ex. musikkväll. Nästa vecka är det ”köket” – förmodligen ska de baka eller laga mat då. Sen är det läger, småresor, bakning, pyssel osv. Massor av roligt. Linus blev lyrisk! ? Så vi gick hem och han frågade Simon om intresse fanns – tio minuter senare var vi tillbaka på församlingshemmet

>

Så där vart det en aktivitet iallafall – och den verkar de vara glada för. Eller ja – glada i att fortsätta med. Så nästa tisdag vet jag vad jag ska göra iallafall. 9.30-11.30 är det föräldrar- och barngruppen. 15-17 är det kyrkans barntimmar för Rasmus. Och 17.30-19 är det Juniorerna för de stora. Hela tisdagen liksom, haha. Men det är det värt, såklart!

>

Gillar

Kommentarer