Årets första pass på CT

Nej, nu är det dags att rycka upp sig!!!

Åtta veckor har nu gått sen operationen, och visst är jag nöjd över resultatet. Sen invägningen på Sophiahemmet har jag gått ner drygt 23 kilo. Det känns bra. Men visst, det kanske hade kunnat vara ännu bättre. Om jag rört på fläsket....

Men att "röra på fläsket" när man är stor som ett hus är inte alltid så lätt. Vardagsmotion i all ära, men mer har det inte blivit. Nu, äntligen, känner jag att det börjar krypa i mig. Jag vill röra på mig. Jag vill ta promenader, jag vill stå på crosstrainern, jag vill städa och plocka (något jag inte velat tidigare, det har vart jobbigt!).

Idag, efter att smarta Sofie startat en "pepp-till-träningsgrupp" på facebook som jag joinade så fick jag äntligen tummen ur. Jag sprang runt som en tok här hemma för att leta efter adaptern till crosstrainern som jag flyttat in till mitt datorrum. Jag hittade den!! Gissa om lyckan var gjord, snabbt in med sladden i CT:n, på med gangnam style på shysst volym och sen var det bara att köra. Kidsen tittade lite skrämt på mig, som om de såg en elefant som rymt från cirkus! ;)

15 minuter pallade jag. Program; Rolling Hills. Jag gillar det programmet, allra helst såhär i början av träningen.
Rollings Hills, som jag kör nu, gör att det är som att springa i ett kulligt/backigt landskap, där intensiteten i träningen ändras automatiskt. På så vis ändras alltså motståndet också, så det blir inte särskilt enformigt att stå på crosstrainern - detta program kunde jag köra i 60 min i streck förut... dit ska jag igen, snaart!
Efter en kvart var jag alltså helt slut, och som du kan se på monitorn ovan så kom jag inte längre än 1,7km. Inte långt, men tänk då på att motionen senaste tiden har varit lika med noll. Nu är det andra bullar, nu måste den rätta Annika få komma fram, men det krävs ju träning för det, inte sant?
Crosstrainern jag står på är en Tunturi C40 - från Trimdax!
En stabil och rejäl crosstrainer som har många bra funktioner. Du kan till och med ställa in den så att din puls styr motståndet på träningen - hur bra låter inte det? ;) Denna crosstrainer klarar en användare på 135 kilo, vilket gör att jag, när jag opererades inte skulle stå på den. Men nu behöver jag inte alls oroa mig längre - gött!

Gillar

Kommentarer