Årsresumé 2012

JANUARI

- Januari började, som alla andra år, med en bantningskur! Det gick som alla andra gånger, inget vidare. I början gick det väl bra och jag gick ner över 20 kilo - men sen tog det stopp - och vände igen. Men så har det alltid varit, så jag är van ;) Vi var med i Skövde Nyheter då de ville uppmärksamma att vi fått två barn på samma år. Ja, det var ju knappast första gången vi var med i media, och inte heller sista. Men det var en av de gångerna jag minns med mest glädje!
Dessutom fyllde Linus 8år och Jonathan fyllde 1 år. Jag själv fyllde ju 28 också, men det räknas inte längre!

FEBRUARI
Nu var det dags för lillebror att lämna Tidan för Mölltorp, och han flyttade alltså närmare våra föräldrar. Men han flyttade därmed också till en bättre lägenhet på många sätt. Och där bor han kvar kan jag säga :) Nu är det inte bara han som bor där, utan snart är de tre. Plus två hundar.
Vi var med i tidningen Vi Föräldrar angående hur man lättast löser vardagsgnabbet som lätt uppstår i barnfamiljer. Ett intressant reportage enligt mig.MARS Jag blev en Pettersson! Nej vi gifte oss 9 månader tidigare, men jag blev ingen Pettersson förrän i mars 2012. Varför? Ja, det förklarar jag i detta inlägg :) Jag förklarade dessutom tydligt varifrån drömmen om 11 barn kommer. Ett inlägg som jag många gånger får hänvisa till, trots att jag tagit upp det så många gånger att jag knappt kan räkna dom ;)

APRIL
Jag publicerade mitt aprilskämt, ett skämt som nog gick hem rätt bra. 106 kommentarer, inte illa pinkat <> April bjöd dessutom på bloggminglet 2012, även här finns en del att läsa om minglet, goodiebagsen och allt annat :) Ett kanonbra event som jag givetvis besöker ävern 2013 - och alla följande gånger det anordnas!
Noah döptes på min namnsdag, den 21 april. Detta i Vads kyrka, och han har precis som Rasmus och Jonathan mina syskon som faddrar. En liten men värdefull tillställning, med de närmaste inblandade. Ett givet val var självklart smörgåstårtan!
Första datorn till killarna ställdes in på rummet. Idag står där en varsin. Men då var det en stor lycka för dom, att helt plötsligt ha dator liksom, ojoj - vad de hade väntat!
Noahs dop 120421
MAJ
Min bror och hans fästmö kom med beskedet att jag skulle bli faster. Det var första gången jag träffade henne, och jag fick veta detta. Givetvis kom det som en chock, men då menar jag glädjechock. Jag blev så glad att jag började grina!
Under maj månad fick jag dessutom två av de värsta kommentarerna jag fått i bloggens historia. Gunnar som tyckte att jag var både sinnessjuk och på väg att äta ihjäl mig, samt att jag borde ta Rasmus till läkare pga "tillbakautveckling" och "J K som inte tyckte att såna som jag borde få några barn, för jag vill inte ha barn för att barn är barn - utan jag är bara desperat efter siffran 11 Vi firade valborg på Aspö Gård. Världens minsta eld, ja knappt att den är värd att nämna - men det var ju trevligt för ungarna som fick springa runt bland djuren iallafall.
Jag var ner till Göteborg på tjejkväll med bloggfamiljen. En trevlig och mysig tillställning med allas våran Hannah. Men givetvis var fina Fnulan där också - en mer underbar människa får man bannemig leta efter! Min nya remiss för en gastric bypass skickades från Tidans vårdcentral. Ja det blev mycket som hände i maj månad kan man säga.

Valborg 2012

JUNI

- Jag var iväg på mammabloggdate 2012, anordnad av Desireé. Massa trevliga bloggare och en maffig goodiebag. Buffékäk, utställare och en mängd utlottningar!
Vi tillbringade stora delar av sommaren inne i stan, vid ankdammen så att säga. Barnen älskar att springa med bröd till dom, och varför inte glädja ungarna med sådana besök då? Billigt också, två barkisar så roar sig barnen lätt i nån timme eller två!
Två veckor efter att remissen för en gastric bypass var skickad så fick jag en remissbekräftelse från Sahlgrenska. Verkligen slog till mig som en lavett i ansiktet - oj, nu vart det verkligt alltihop! Killarna fick sommarlov från skolan. De små går ju som bekant inte på dagis, men de stora går i skolan. Den 15 juni slutade de och tog sommarlov. Skönt, för oss alla ;) Jag gjorde ultraljud på gallan och mycket riktigt så hade jag gallsten. Hela gallblåsan är full av stenar, och jag lovades en operation för det. Men eftersom mjälten är förstorad vill de veta anledningen till det innan, så än är den inte gjord. Midsommar var bra och fin, den firades i Karlsborg med en fika hos mina föräldrar och dans kring midsommarstången med barnen.
En dag vid ankdammen i Skövde

JULI Jag hade det värsta ryggskottet jag någonsin haft, plågsamt men det gick. Ungarna hade nog den bästa glassommaren någonsin också, det var glassbilsbesök varje gång han var här. Ungarna var lyriska!
Rasmus bajsade på pottan för första, och ENDA, gången! Det har hänt iallafall, det får jag glädja mig åt. Idag är han tre år och han går fortfarande inte på pottan. Men som bvc-sköterskan sa, han är nog inte redo för det helt enkelt. Vi var mycket i skogen för att leta både blåbär och kantareller, barnen älskar skogen det har vi märkt. Att springa där obehindrat och inte behöva vara rädda för bilar och andra fordon, det är underbart. I sommar/höst lär jag orka desto mer också - det ser jag fram emot :) Vi fick dessutom ett ryck och rensade trädgården på buskar och sly. Men vi fixade även en del inomhus, som att måla om hallens lister t.ex. Och hela badrummet fick sig ett lyft.


Skogsutflykter juli 2012 AUGUSTI Vi begav oss mot Stockholm och besökte både Skansen och Gröna Lund för första gången tillsammans. En underbar semester, om det inte vore för skräckupplevelsen vi fick erfara. Vi stannade bara en natt, men fick en hel del gjort ändå! :)
Exakt en månad efter att jag fått remissbekräftelsen för gastric bypass, så kom en tid till gruppinformation på Sahlgrenska. Underbart. Då kändes det som att det kunde gå fort. Mötet var också i augusti och gick väl rätt bra faktiskt, även om de propsade på vissa saker som sedan inte blev av ;) Mammabloggkryssningen gick av stapeln med buller och bång. En härlig goodiebag delades ut och det var både gamla och nya bekantskaper med på resan. SEPTEMBER Våra stora grabbar gillade september kan jag lova, för det var då de fick sina första mobiltelefoner. Glädjen var otroligt stor! September bjöd dessutom på mammamingel i Norrköping. Goodiebags likt alla bloggevent, men denna riktigt fin förstås. I övrigt, fina utställare, föreläsningar och käk! Mina bordskamrater var de bästa - och ja, det finns lite att läsa här :)

Goodiebagen från mammamingel 2012

OKTOBER Den 2 oktober var jag på ett "akut läkarbesök" för att diskutera min situation gällande gallstenarna. Vi kom väl inte fram till mer än att jag skulle ta diskussionen med kirurgen på KSS när jag blev kallad dit. Men den 21 oktober får jag ett brev där de skriver att de hade diskuterat och inte längre vet om jag är aktuell för operation. Det tog ett dygn, sen tog jag saken i egna händer och kontaktade Sophiahemmet. Så den 22 oktober påbörjade jag flytande kost, för att den 27 oktober ha en dejt med Mr Loogna för diskussion. Det besöket gick snabbt och jag gick därifrån med en operationstid i min hand. Vilken känsla!
Oktober innebar också ett besök på Underbara Barnmässan tillsammans med min vän Anna. En heldag där uppe och en fikadejt med Mirka och Carola blev det också. Redan hemåt startade ju i och för sig ganska tidigt, men vi åkte vid 04.30 och var inte hemma förrän efter 16 någon gång :) Jag blev VIPinbjuden så givetvis kom jag hem med stora goodiebags också!
Men det räckte inte med ett event under oktober, för givetvis var det Fab Mamas också, underbart =) Där delade jag hus med Anna och Meekatt, klockrent. Och jag har nog bannemej inte skrattat så mycket på flera år skulle jag tro! Det gjorde ont i skrattgroparna dagen efter!

Bild från Fab Mamas! NOVEMBER Detta var en månad som började med lite publicitet kan man säga. Efter en artikel i Aftonbladet ang. White Trash vart det livat - men det var en lite rolig historia ändå, nu när man tänker tillbaka. Ångrar det inte för en sekund. Men det finns alltid folk som inte riktigt förstår meningen med saker och ting :) Första halvan av november bestod av flytande drycker, naturdiet och nutrilett. Det var tufft men det gick. De sista dagarna var värst, men det var värt varenda dag - för den 14 november var det dags. Då genomgick jag min Gastric bypass. Därmed startade en ny fas av mitt liv - och sen dess har vikten tickat neråt varje dag.
Detta var också en månad som slutade lite i kaos. En man (om man kan kalla honom "man") jagar barn i Tidan. Han försöker lura med sig dom och ha sig - och hela samhället är i upplösningstillstånd. I november var det alltså dags igen och nu slog han till mot discot i skolan. En hemsk kväll. (Detta var alltså inte första gången, en av de andra gångerna kan ni läsa om här)
Taget efter operationen!


Då vi var med i Aftonbladet, november 2012
DECEMBER December var månaden då jag fick se det coolaste luciatåget i Karlsborg, men det var också den månad då Jonathans remiss för en plaströrsoperation gick iväg. Äntligen! Det var också första gången någonsin som jag var med och anordnade ett bloggevent; Falköpings Event. Under de senaste veckorna har det dock varit lite för mycket runtomkring mig, men ni kommer få detaljer inom kort.
Vi fick veta att vi skulle få fira julen ensamma, lite i sista stund från alla håll. Men det gick ändå, givetvis. Nu är vi dock väldigt enade om hur vi vill göra nästa jul - och vi kommer inte förvänta oss något alls från andra...


Julen 2012
  • ALLMÄNT
  • 6 visningar

Gillar

Kommentarer