Att äta som en sparv, ha bortoperade smaklökar och vara allmänt förvirrad

Idag tog vi lite sovmorgon, allra helst jag då. Hjärnan och kroppen var inte riktigt överens kan man säga. Medans jag gärna skulle hoppat ner i skorna klockan 9 imorse så skrek kroppen rakt ut "Neeeeej, LIGG KVAR" - det resulterade i att jag låg kvar i sängen till 11-tiden!! ^^

Sen vart halva dagen väldigt slö, småplockade lite och hade väl inte en tanke på att det var lördag ens. Lördag = lördagsgodis, åtminstone i det här huset! Men som sagt, jag tänkte inte alls på det...
Conny fixade till en stor lasagne till middagen medans jag låg under täcket och gosade med Noah... det var så mysigt att han somnade. En halvtimme tidigare hade Jonathan somnat hos mig i fåtöljen. Antingen är jag riktigt jädrans tråkig, eller så är jag så mjuk att de misstar sig och tror att jag är en huvudkudde ;)

Den där lasagnen förresten, det var en av de godaste lasagnerna jag smakat på (och det säger jag inte bara för att det var Conny som gjorde den). Därmed var det också en av de få (!) gånger man haft ett uns av ågren över operationen som gör att jag bara kan ungefär lika mycket som en sparv! Ja, alltså jag åt väl 1 dl sallad och 1/2 dl lasagne. Men gott var det - det kan jag skriva under på! (i kylen ligger en låda med lite lasagne till lunch imorgon).

Till slut kom jag iallafall på att det var lördag, så vi for in till stan för att fixa lördagsgodis. Samtidigt veckohandlade vi för denna veckan så nu är tanken att jag inte använder bilen alls under veckan som kommer - åtminstone inte för att handla! :) Ska räkna lite på´t men misstänker att det blir mycket billigare såhär, man får tänka lite så också ibland...

Kvällsmyset här hemma vart lyckat. Kebab, stekt potatis och massor av sallad. Barnen åt och alla var mätta & belåtna, trots att det blev massor av mat kvar. Efter det vankades det lördagsgodis och glass. Rasmus hade sett till att det minsann fanns både "sprutgrädde" och nougatsås till glassen. Snacka om lyxunge! Men gott var det nog, de åt ju för glatta livet! Conny lyxade till det han också, med en Ben & Jerrys - Cookie Dough (en forna favorit för mig). Själv vågade jag inte smaka på varken godis eller glass.

Såhär seg blir man efter att man haft lördagsmys på Berglundavägen, man tokslockar i fåtöljen!

Men jag är glad över en sak. Samtidigt som de gjorde min gastric bypass så verkar det som de tog bort delar av mina smaklökar också... eller smakkörtlar kanske det heter?
Men suget på glass, godis och andra sötsaker är liksom som bortblåst. Jag led verkligen inte alls av att se de andra sitta och gotta sig. Jag var jättemätt efter min 1/2dl kebabkött och lite sallad - så jag ville absolut inte ha mer... och imorgon vet jag att det finns lite morötter, blomkål och dipp om jag blir sugen på något. Det vet jag är gott, men godiset tilltalar mig inte alls längre.
Köpte faktiskt med mig en mörk chokladkaka hem idag, för jag vet att jag kan äta lite av den utan att fara illa. Jag smakade en ruta på vägen hem - den smakade "väl" bra - men det var inget märkvärdigt.
Och jag är CHOKLADOMAN! Eller jag var kanske är mer rätt att säga?

Nu är det mer så att man njuter av maten - det lilla man äter. Det andra vill man inte ha...
Skum, men skön, känsla ?


  • ALLMÄNT
  • 10 visningar

Gillar

Kommentarer