Att bära barn i sjal... och folk som stirrar..


Det här med att bära barn i sjal passar mig bättre än jag någonsin vågat tro och hoppas på. Lillan tokälskar att ligga i sjalen. Hon sover kanonbra när man har henne i "vaggknytning" och hon får möjlighet att titta upp på folket runtomkring när man istället sätter henne i en liknande "grodställning".

Själv tycker jag att sjalen är supersmidig, och använder den både hemma och ute. Hemma är det ju kanon, eftersom jag då får möjlighet att pyssla med annat. Ja, jag kan både sköta tvätten, baka och laga mat medans hon befinner sig i sjalen. Och ute... ja, jag har hellre sjalen än vagnen många gånger. Jag är inte jättebekväm med att dra med vagnen in och ut ur bilen om man ska besöka flera butiker t.ex. Då är det smidigare med sjal! Något jag däremot har funderat på - det är om folk inte har sett ett sjalbarn förut? Eller en mamma som bär barnet i sjal? Jag menar... folk tittar väldigt ofta och länge?! De får gärna titta, mig stör det inte. Bara att jag började fundera :) En del vågar ju åtminstone komma fram och fråga - och de flesta av de som säger något har kommenterat att det verkar supermysigt för barnet att ligga i sjal. Jag är beredd att hålla med!

Men säg som på sjukhuset, sist vi var där... När någon räknar högt när vi kommer... "1, 2, 3 och FYRA - ja för det ligger ju någon där i också". Jo, jag tackar jag liksom... vi har två barn till också, som var i skolan då. Det var ruskigt nära att maken sa det högt - men han var tyst. Jag menar inte att han skulle ryta eller fräsa - utan mer bara som en liten "information" eftersom vi hörde att de räknade våra barn :)
Sen tror jag kanske att folk kan reagera på att vi har flera barn väldigt tätt kanske. Det ar ju inte våran plan kanske, men nu blev det så - och vi är otroligt glada för det :) Barnen har sån enorm glädje av varandra också. Och vore det inte för att jag funderar på en kommande bukplastik osv så hade jag lätt kunnat tänka mig en graviditet inom ett par månader igen!

Gillar

Kommentarer