Att bli av med Diklofenak!

Idag fick bli den stora dagen.
Idag började vi med projektet "bli av med diklofenaken", och hittills har det gått riktigt bra!

Jag har mina suppar i värsta fall - de kommer jag ju bära med mig vart jag än går... men att behöva käka diklofenak dagligen känns inte bra (mycket därför jag ville ha gallstensoperation ju!). Idag påbörjar jag dock mitt egna lilla projekt med att bli av med dom trots en hittills ogjord operation. Så "snabba" (ursäkta ironin) som läkarna är idag så lär man ju få vänta läääänge och så länge vill jag inte knapra dessa pillar - det räcker med dom jag redan har! För att undvika gallstensanfall (som jag kan lova inte är särskilt mysiga) ska jag försöka låta bli att äta både ägg, fläsk, fågel, majs, citrus och nötter. Jag bör inte äta stekt mat och inte heller dricka mjölk. Plus att jag vet att jag inte klarar av gröna äpplen. Sen har jag fått veta att jag bör undvika både gurka, päron och choklad också... När det gäller kosten bör jag se till att jag får i mig rikligt med fiber och vitamin C - då med fördel genom att äta mycket frukt och grönsaker. Jag bör försöka äta mat med "uttömmande effekt" som det så fint kallas. Som tur är så ser jag en shysst möjlighet med det här iochmed Nordic Cooker. Jag steker därmed inte maten längre - och grönsaker äts ju både i maten och vid sidan av (färska eller kokta). Nu är det bara att man ska lära sig att äta mycket frukt också - vilket jag erkänner att jag är riktigt dålig på. Citrusfrukter ska man inte äta nej, inte äpplen och päron heller... så vad finns då kvar? Bananer? Jag kommer snart känna mig som en apa!

Och uttömmande effekt? Jo då snackar vi rent generellt om t.ex. alfalfa, äpplen, kronärtskockor, broccoli, selleri, korn, morötter, citroner, havre, rädisor, vattenmelon, grapefrukt, sparris, spenat och olivolja.
Jaha - redan nu kan vi plocka bort äpplen, grapefrukt och citron eftersom gallstenen sätter stopp för citrus. Plus att jag själv inte klarar av att äta rädisor.

Men jag ger det ett ärligt försök - så ser vi hur många dagar jag klarar mig helt utan!
Skam den som ger sig! ;)


Bloggtips:
Kika in hos Nisan och läs inlägget kring bluffappen som länsar ditt bankkonto!
  • ALLMÄNT
  • 3 visningar

Gillar

Kommentarer