Att brygga eget vin

Inlägget innehåller reklam för Vinshoppen.se

Jag som gillar att hålla på i köket med både matlagning, bakning, saftning och annat - har ju såklart haft tankar på att brygga eget vin. Har du också tänkt i samma bana?

Det verkar liksom inte särskilt svårt heller, och fördelen är ju att man kan laborera med smaker och innehåll lite som man vill. Att kombinera ihop olika bär och frukter kan ge nya favoriter, och dessutom blir det både billigare och roligare att göra eget vin jämfört med att köpa färdigt.
Vi har ju lite bär och sådär i trädgården, och visst vore det rätt coolt att kunna ställa fram en flaska hembryggt vin en kväll här under sommarkvällarna, att avnjuta med en god dessert eller middag.

Såvitt jag förstått är det framförallt ett jäskärl,, en hävert för upp- och omtappning samt en gummitätning som behövs. Har man inte tillgång till en massa bär och sådär, så köper man en eller flera vinsatser och sätter igång - man har liksom färdigt vin på 3-4 veckor med vinshoppens vinsatser. Hur smidigt låter inte det? Chardonnay eller Rosé ligger på min egen lista över sorter jag funderar på att testa.

Vinshoppen är en webbutik som tillhandahåller det du behöver för att brygga ditt eget vin. De har levererat både hembryggningsartiklar och bartillbehör sedan 1991 och strävar alltid efter att kunna erbjuda förstklassiga varor till lågt pris. Du hittar alltså både vinsatserna och tillbehören hos Vinshoppen, så denna webbutik har ju rubbet fixat för att sätta igång.

Har du testat att brygga eget vin någon gång? Vill du dela med dig av din erfarenhet? Var det så enkelt som det låter? Blev resultatet lyckat och gott? Är det något du rekommenderar mig att testa, som aldrig någonsin gjort något liknande? (jag har gjort eget saft och sylt, men där stannar min egen erfarenhet)

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer