Att få ut så mycket som möjligt... och personligt rekord ?!


Dagen idag började ganska saktfärdigt kan man säga. Noah vaknade strax innan 08, Jonathan vid 09 och Rasmus först vid 10.30. Men ja, jag lät honom sova tills han vaknade - förmodligen behövde han sova för han vaknade på ett strålande humör sen! ?

"Åh mamma, är det morgon nu?"
"Jajamen, morgonen är typ slut - det är dag nu serdu"
"Åh, vad bra mamma. Godmorgon!!"
Så gick han ut och tittade upp på klockan. Jag frågar honom;
"Vad gör du, kollar du vad klockan är?"
"Jaa, vad är klockan mamma?"
"Den är halv elva nu"
"Åh vad bra. Jag vara vaken nu..."

Ja, han är lite lillgammal våran pojk ;)
Sen följde en ganska långsam dag... vi gjorde väl så lite som möjligt här hemma. Barnen lekte och jag hade att göra, det har man alltid... tvätt och disk för att nämna två exempel.

Timmarna gick iallafall och pappan i huset kom hem strax efter 16. Efter dagens middag vart det städning för mig och gräsklippning för honom. Ungarna roade sig i trädgården. Här inne var det dammsugning, torka golv, fixa lite småsaker osv.
Ja lagom tills jag började känna mig någorlunda klar med dagens göra så fick vi besök - svärmor kom på kaffe!

Upp med en tårta ur frysen - en tårta som ungarna väntat "i evigheter" på att få äta upp. De var superglada och jag trodde ett tag att de skulle slåss om vem som skulle få äta upp oblatet med fågeln! Men allt gick smärtfritt, inga skador blev det. Tårtan tog slut smabbare än väntat faktiskt... så den var förhoppningsvis okej i smaken ;)

Noah blev supertrött och somnade som en klubbad säl efter att farmor åkt, och själv gjorde jag mig iordning för en promenad med vovven. Hade tänkt ta en annan runda idag, för variationens skull - så jag skulle gå en sväng utanför samhället och bort mot Götlunda . Men efter att den rundan var typ klar så kände jag för att gå lite till, så jag utökade med "barris" som den kallas - men när den var klar så utökade jag ytterligare med "Askeberga" - så det vart en härlig kvällspromenad på 1,2 mil. Det tog 2 timmar och 9 minuter - men det var det värt. Så skönt!
Vovven är nöjd och sover gott i hallen just nu, själv har jag precis duschat och ska hoppa i säng så fort Noah förflyttats till sin säng... ?

Det jag menar med "personligt rekord" i rubriken är alltså dagens distans. 1,2 mil - jag tror bannemig aldrig att jag gått så långt i hela mitt liv. Jag menar - här har vi världens lataste människa. Eller "flicka" som Rasmus kallar mig (flickor är, enligt honom, inga människor - vi är bara flickor!). Men det blir det förhoppningsvis ändring på nu, med tanke på sista veckans motionsvanor - och det faktum att jag är såå sugen på att tävla mot mig själv nu!

För att förklara bilden ovan (runkeeper) så är kilometer 1-6 den rundan som är "ny" och som går över Götlunda. Vid 6km-markeringen böjer jag av och tar "Barris" som pågår till "V:et" mellan 8:e och 9:e kilometern. Där påbörjas då "Askeberga" och den pågår sen hela vägen hem. Rundan avslutades med 12,3 km.

Godnatt! ;)

Gillar

Kommentarer