Att ha gått ner 43 kg i vikt

... är inte bara en dans på rosor!


Jag menar inte att jag fått slita arslet av mig för att nå hit - jag har fortfarande mycket arsle kvar! Jag har mycket av allt kvar, trots 43 kilos viktminskning. Det jag däremot menar är att det givetvis finns nackdelar också. Och då menar jag med viktnedgången överlag, inte med operationen.

Ja, jag får hängmage - den ska bort tids nog. Men det stör mig väl egentligen inte så jättemycket för hängbuk har jag haft så länge jag kan minnas. Åtminstone sen högstadiet.
Sladder på armarna får jag också, en hel del kan jag tillägga. Men det får också åtgärdas tids nog. När jag känns mig redo för det helt enkelt.

Något jag däremot inte sett fram emot är att brösten liksom dunstar. De försvinner!! Att gå från size 95DD/100D till en ynklig 80C känns ju nästan diskrimerande! Jag har alltid varit någorlunda storbystad men helt plötsligt är det liksom två tomma... påsar? Okej då, de är inte helt tömda än - men de lär ju bli!

Jag har tidigare skämtat om att jag, när jag är klar, kommer få rulla ihop mina tuttar för att placera dom i en bh så det åtminstone ser ut som att jag har bröst. Nu börjar jag mer och mer inse att det kanske inte var ett skämt - det lär ju sluta så!


Negativt med operationen däremot är allt detta håravfall. Ja, jag har fått information tidigare om att gastric bypass kan ge håravfall men inte såhär mycket. Jag har tappat minst hälften av mitt hår, och mer kommer tappas. Varje gång jag borstar håret eller duschar så mister jag stora hårbollar... det är hemskt och mitt hjärta blöder varje gång.

Men det är värt det!
  • ALLMÄNT
  • 10 visningar

Gillar

Kommentarer