Att inreda med marmor

Inlägget publiceras i samarbete med Nordiska Rum


Jag är så sugen på att göra om i vardagsrummet, i köket, och faktiskt även i hallen. Men samtidigt har jag en hel nedervåning som ska inredas på nytt - bortsett från tonåringas rum. Så det gäller att tänka till, att ta en sak i taget och strukturera upp en plan.

Jag känner att vårt vardagsrum är mycket i fokus, precis som köket, och planen är väl faktiskt att börja där. Nu har vi nyligen köpt en ny soffa, och i samma veva panikköpte jag ett bord. Älskar marmor, som säkert inte gått något förbi - så just stilen var det ingen tvekan om.
Jag har dock insett en sak - jag saknar verkligen att ha utrymme under. Hittade ett perfekt soffbord inne på Nordiska Rum. Marmor, silverdetaljer - och två bordsskivor. Perfekt - den skriker mitt namn. Vad tror du? Skulle det passa?

Samtidigt går mina tankar till att sätta ett matsalsbord vid sidan om - dvs till vänster om det möblemang du ser i bild. I marmor förstås!
I dagsläget står där bådas kaos av datorer. Inte så snyggt, inte så praktiskt, inte så stilrent. Men i väntan på att vi hittat rätt plats till dessa har de fått stå där. Jag vill dock ha mer stil och klass på vardagsrummet.

Nu brukar vi inte sitta och äta middag i vardagsrummet direkt, men jag tänker att det kan vara trevligt att sitta i vardagsrummet när man får fikabesök, när man bara sitter och slöpratar - eller faktiskt, när jag eller barnen pluggar. Det är mer avslappnat och skönt i vardagsrummet än t.ex. i köket. Eller tänker jag fel nu?

Inte ser det väl helt tokigt ut med att marmorbord för sex personer, trots att vi är tolv i familjen? Eller? Vid ett sådant bord sitter man ju sällan alla tänker jag. Och det är ju sååå snyggt.

Hur har du gjort? Har du matsalsbord för sällskaps skull, eller nöjer du dig med köksbord?
Detta är det marmorbord jag har i min tanke, och jag funderar just nu ut ett sätt att bearbeta min bättre hälft till ett köp, för nog ska vi väl vara två om det? ;)
Eller ska man kanske överraska honom med att det står ett bord i marmor på plats när han kommer hem någon dag - kanske kan man unna sig detta för årets skatteåterbäring? <3

  • 3 539 visningar

Gillar

Kommentarer

josefinelouise
josefinelouise,
åh de är ju PRECIS ett sånt bord jag letat efter jättelänge!
nouw.com/josefinelouise
Tant Jord
Tant Jord ,
jag förstår ju att du mer eller mindre måste skriva att du vill ha ett marmorbord eftersom inlägget är sponsrat.
jag har ett matsalsbord i mitt vardagsrum (gammalt, köpt på auktion) som är min bästa möbel. Vi brukar bli mång här vid storhelger och med iläggskivor får vi alla plats och jag får ha köket ifred. Annars vid ett fåtal gäster eller fikabesök sitter vi alltid i köket.
men ett tungt marmorbord som du inte orkar flytta på skulle inte jag köpa.
De är snygga men det är allt.
Näe köp du ett bord som du kan få extra skivor till så ni kan sitta fler om så behövs
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229