Att inte få sova om nätterna

Klänning: Polarn & Pyret | Tights: Kappahl

Ja, tänk att det kan vara så annorlunda!
Våra grabbar har alltid sovit hela nätter, i princip från start. Somnat runt 21-22 nån gång och sen sovit i stort sett oavbrutet till morgonkvisten. Så gör inte denna dam. Det är mycket som är annorlunda nu med en flicka än vad det varit med pojkarna vill jag påstå.

Däribland nätterna. Isabella togvägrar nämligen att somna innan midnatt. Hon är gärna vaken till 01 om inte senare, sen sover hon lite halvtaskigt fram till 03-04 nångång, då hon slumrar till ordentligt. Sover fram till 07-tiden, tar en slurk mat och sen somnar hon om. Och sover till 10-11!
Hon är sin mor upp i dagen! (åtminstone enligt pappan i huset). Jag är uppe sent och sover gärna en extra stund på morgonen. Undrar om hon fått dessa rutiner redan när hon låg i magen – kan det vara så? Men varför har då inte grabbarna ärvt denna egenskap? Varför bara Isabella?
De får gärna vara synkade när det gäller sovtiderna, det vore ju det optimala. Så att man vet att efter 20 t.ex – då sover alla barn. Och vid 07, då går alla barn upp. Men så funkar det inte riktigt här hemma – än!

Men skam den som ger sig..

Just nu ligger prinsessan och sover iallafall. Hon slumrade till i min famn under tiden jag satt i en telefonintervju, och när jag sen lade ner henne i vår säng så fortsatte hon att sova, som en liten sälunge!

>

Gillar

Kommentarer