Balthazar Science Center

Idag styrde vi kosan med Balthazar Science Center i Skövde. Trots att vi bor nära så var det närmare två år sedan vi var där sist - och mycket hade förändrats!
Rasmus blev ju eld och lågor när vi kom in och välkomnades av en massa vattenexperiment. Blåsa bubblor på ena stället, springa på ett löpband för att framkalla solsken och regn, göra en såpsköld runt sig... ja, man kunde göra massor med bara bubblor - kul!
Deras ljusrum var häftigt, det gillades starkt av både Jonathan och Noah. Noah kröp runt, runt, runt och jagade dessa ljusmönster i golvet. Han skrattade och visste väl inte riktigt vart han skulle ta vägen emellanåt. Jonathan var också väldigt impornerad av allt ljus, alla färger och alla roliga mönster det blev. I taket var det en stjärnhimmel också. Man kunde trycka på knappar som då visade olika stjärntecken i taket - något som Conny länge studerade ;)
Ett bilspel, som verkade vara sponsrat av Volvo, var ju givetvis tvunget att testas av oss alla. Det är verkligen skrämmande hur mycket t.ex. en telefon inverkar på ens koncentrationsförmåga i trafiken. Här fick man styra bilen samtidigt som man skulle trycka på knappar vid sidan av ratten som då motsvarade tankning, telefon, varning och något mer. En kul grej egentligen - som väckte tankar...
Borta i myshörnan passade Jonathan på att ta en vilpaus medans Noah studerande en hjärna. Mycket intressant.. vet dock inte riktigt om han förstod vad det var för något. Det vita djuret bredvid där, det är en vit blodcell, så nu vet ni det ;)På tal om hjärnor... På Balthazar har de nog den största hjärna jag någonsin skådat. Den är rätt tuff, och ungarna kan alltså krypa in i den. Där inne är det lite ljud och ljus, ja man hör liksom hur hjärtat dunkar. På andra sidan är det öppet, så man kan sitta där i och leka, precis som i en lekhage liksom - men Noah gillade det inte däremot. Kan ha varit den röda färgen, jag vet inte... men de andra barnen tyckte det var kul.


Dagens show bestod av lite kusliga saker kan man säga. Vi fick träffa spökena. De var kalla och gav ljud ifrån sig. När man t.ex. kommer i närheten av dom med en nyckel tillhörande ett spökhus så märks det - och ja, nu har vi barn som på allvar tror att vi har spöken i källaren! För spökena skrek verkligen när pappas nyckel hamnade mitt ibland dom... det ni!
På bilden ovan har tjejerna på Balthazar låtit spökena ta ett bad. Det var inte så populärt, alls. De rymde, vilket gjorde att de fick ta fram spökfångaren för att fånga upp dom igen. Spökröken var också rätt kall ;)
Sen kom vi till dagens stora höjdpunkt (ja, tidigare fick de göra eget slime också, men det har vi inga bilder på) - men detta var nog snäppet häftigare ändå. En pumpa som spyr! Har ni sett det? Inte? Det har vi!
Med hjälp av diskmedel, väteperoxid och kaliumjodid så fick de stackaren att spy... ja, han mådde nog inte så bra av den medicinen - av reaktionen att döma... kan ju tillägga att den inte såg särskilt trevlig ut alls efter en stund!

Att känna på monsterägg var också en kul grej som inte fångades på bild - givetvis så (miss-)lyckas Jonathan och kläcker ett utav äggen så pappa får ägg över hela handen, fräscht! ;)


Tack Balthazar för en upplevelserik dag! ?

Till er som undrar: Ja, det är vi som är med i Aftonbladet angående White Trash idag! Så nu vet ni!
  • ALLMÄNT
  • 114 visningar

Gillar

Kommentarer