Besiktning, storvinst och annat babbel

Igår var det dags för vår kära bil att besöka kontrollgubbarna för att få sig en dom. Det blev en sväng till Skövde först för att byta yt tre lampor som var trasiga (ja, okej - slarvigt att åka runt med tre trasiga lampor, jag vet) samt för att försöka fixa en slang i motorhuven som läckte, åtminstone fixa till det provisoriskt.

Det hjälpte inte!

Bilen drog på sig ett antal tvåor ändå och jag fick med mig ett papper hem med den där ilskna klisterlappen på. "Fordonet har underkänts vid kontrollbesiktning, körförbud inträder om inte ny kontroll utförs senast 2013-02-04" Jaja, det gäller att bita i det sura äpplet och se till att fixa felet.

Extraljuset vet jag ju, men inte trodde jag att det skulle bli en tvåa på det. Dessutom är det pga en bilist som körde in i vår bil hösten 2010, men Volvia som ska betala ut det har vart riktigt sega och vi har fortfarande inte fått hjälp med det - tack! Just nu har jag inte mycket till övers för Volvia Försäkringar!

Att parkeringsbromsen tog för långt ner, det hade jag inte en aning om. Inte heller att dragkroken krånglade - han kunde inte demontera den sa han - men till saken hör att Conny demonterade den för inte alls längesen?
Bromsskivorna var dåliga och hade började tappa material på båda sidor bak, kul, det blir en tusenlapp där ungefär. Sen är det fortfarande läckage i motorhuven, på servoolja.
Jag blir så trött.... fem tvåor på en bil som är åtta år gammal typ. Ge mig en vettig bil, tack.

Sen kan det ju kanske bero på att man liksom inte kollat bromsskivor och sånt i tid - det är ju ändå en förbrukningsvara om man säger så... och parkeringsbromsen kan man ju säkert ha koll på genom att lämna in bilen på service. Men men, det får lösa sig.

Conny kan ju en del om bilar så sett, men han har mest mekat med Volvobilar. Svågern har en bekant som jobbar på verkstad så jag hoppas verkligen att han kan tänka sig ta sig an bilen - men det återstår att se. Och att det inte blir alldeles för dyrt förstås.Men hela dagen gick inte till det såklart. Minns ni att jag skrev ett inlägg här på nyårsafton - om att jag ville bli testförare för Crescent?
När jag kom hem såg jag att flera vänner taggat mig på facebook med gratulationer. Och jag fyller ju inte år förrän på söndag!? Men det var inte det, det handlade ju om att jag hade dragit hem en vinst. En Crescent Trike i modefärgen tangerine tango (Pantone Color of the Year 2012). Lyckan var total.
Noah kommer glida likt en kung i stan!


Eftersom vagnen inte finns i butik än heller, så kommer jag få vänta några veckor på att den kommer hem, men det gör ingenting - nu vet jag ju att den kommer. Att jag äntligen kommer få köra en trehjulig vagn. Något som aldrig skulle hända annars, eftersom Conny behöver starka bevis på att dessa är bra. Hans inställning mot trehjulingar är allt annat än bra - så här ska det överbevisas ;)

Lyckoruset sitter fortfarande i, trots en problematisk natt med fåtöljen som sovplats!

Gillar

Kommentarer