Bloggutmaning365

Såhär nästan två veckor in på det nya året så har jag beslutat mig för att hoppa på en utmaning. En utmaning som sträcker sig över hela året 2014!

Liie har startat denna utmaning, där man varje dag får en ny rubrik att forma ett inlägg efter. Detta för att det inte ska bli stiltje på bloggen, och för att man ska få lite inspiration - det kan ju faktiskt behövas ibland. För vem drabbas inte av totalstopp emellanåt? ;)

Bloggutmaning365 startar härmed även i min blogg! Nu har jag missat de första dagarna, men jag ska försöka mig på att sammanfatta lite av de svaren också, tids nog ?


Dagens rubrik: 5 leksaker du tyckte om som barn


Jag gillade de där små trollen man samlade på, någon som vet vilka jag menar då? Det var troll som var en centimeter höga likväl som det var troll som var 20cm! Olika färger på håret, med olika frisyrer och kläder. Jag älskade dom!

Sen var det små plastnappar också, som man hade i halsband bland annat. De köpte jag på kiosken i Tenhult, där jag bodde som barn. Färgglada små (och lite större) nappar - som vi även bytte med varandra i skolan. En sån där kul liten samlingsgrej som man minns sen barndomen, och som man fnissar lite åt när man ser dom idag. Har dock tyvärr inte kvar några egna, till min stora förtvivlan.

Soldater och militärgubbar var också något som var populärt, ja - jag var ingen docktjej som sprang runt med dockor och dockvagnar precis. Men å andra sidan så lekte jag inte med särskilt många flickor heller, så de blev ju mest "pojklekar" eller vad man ska säga. Det är så jag ser det iallafall :)

Hockeykort... jag samlade på hockeykort en tid i min barndom. I mitten av 90-talet om jag minns rätt, har för mig att jag gick i mellanstadiet. Vissa kort var värda mer för en, och andra kunde man kasta för att vinna nya spel. Då stod man mot skolans vägg och skulle kasta sina kort. Alla som var med kastade ett varsitt kort och den som hamnade närmast väggen vann. Vilket nöje.

På 90-talet någon gång var ju även POGS populärt, små runda brickor som vi samlade hej vilt på. Vill även minnas att brorsan var med och samlade på dessa ett tag... man bytte och spelade till sig nya "brickor" och var helt galen i de där. Idag skrattar man mest, det var ju bara samlarprylar i huvudet på en som barn... småsaker dessutom. SMÅ SAMLARPRYLAR?!


Men tänker man på barnen då och barnen idag, så känns det - på något sätt - som om det fanns lite mer fantasi och kreativitet då jämfört med idag. Eller har jag fel? Då roade man sig med små medel, och var glad för det liksom...
  • ALLMÄNT
  • 9 visningar

Gillar

Kommentarer