Byggmax, kommande vägg och funderingar

På det här stället har vi tillbringat en hel del tid nu, ByggMax i Skövde. En cirkelsåg, reglar och lite annat smått och gott har vi fått med oss hem. Och väggen börjar så sakteliga ta form. Alla reglar är typ uppe, och det börjar likna något.

Nu har vi däremot fått lite funderingar i hur vi ska göra med valvet. Ska vi verkligen göra ett valv eller ska det få bli en dörrpost istället? Fördelar vägs mot nackdelar nu, och vi får se vart det slutar.

Ett valv är ju snyggt, helt klart. Men fördelarna med en dörrpost (utan dörr) är att det blir lättare att sätta upp en grind där, plus att jag då kan sy ett draperi eller vad man nu kan kalla det, som kan hänga där istället.
Jag ser båda alternativen framför mig, och i dagsläget känns det bättre med en dörrpost, men vi får se vart det slutar, har någon dag till att fundera på.

Under förmiddagen idag fick jag trevligt besök också, Erika & Freddy kom för att sällskapa med mig - och Conny passade på att snickra lite under tiden han pratade. Effektivt - javisst. Därmed kom dörren upp idag. Han reglade upp ovanför trappan och satte dit en dörr. Förvisso en gammal dörr från gillestugan som ska bytas ut, men nu ser man verkligen att det börjar ta form. Att det börjar hända något, eller vad säger du?


VOILA! Dörren är på plats!
I love it - äntligen! Nu är det snart bara väggskivorna kvar. Sen får jag lägga golv! Åhh...

Gillar

Kommentarer