Cheesecakemuffins

Dessa små, söta cheesecakemuffins är en slående favorit. Barnen älskar dom – och de är fruktansvärt enkla att göra. Du behöver inte ens en ugn! Men du behöver lite tid, och en frys
>

Du behöver
50 g smör
100 g digestivekex
3 dl grädde
100 g vit choklad
kakao att pudra med

Smält smöret. Krossa kexen grovt och blanda med det något avsvalnade smöret. Tryck sedan ner detta i 10 stycken dubba muffinsformar (gärna i en muffinsplåt för att få mer stöd när du trycker till bottnarna).
Värm 0,5 dl grädde i en kastrull. Ta bort från plattan. Bryt ner chokladen och rör runt tills chokladen har smält. Låt stå medans du vispar upp resterande 2,5 dl grädde (vispa den ganska hårt!). Blanda ihop den vispade grädden med chokladgrädden och häll detta över dina kexbottnar.

Ställ i frysen i minst 2-3 timmar, gärna över natten.
Pudra med kakao innan servering. Dekorera eventuellt med någon chokladknapp eller smarties.

Gillar

Kommentarer