Cheesecakemuffins

Drommenom11barn på instagram

Dagens söta får bli något jag slängde ihop inatt, som blev klart idag. Så smarrigt, väldigt sött och försvinnande gott. Ja, det är väl tur att det bara blir 10 stycken på en omgång ;) Cheesecakemuffins - håll i hatten! Både enkelt och gott på samma gång, kan det bli bättre?
Barnen älskade dom, och ja - till och med jag var tvungen att smaka. Vem gillar inte cheesecakes liksom? Jag kan lova att det inte var sista gången det serverades såna här hemma! ? Du behöver:
50 g smör/margarin 100 g digestivekex 3 dl grädde 100 g vit choklad kakao att pudra med Do like this:
Smält smöret. Krossa kexen grovt och blanda med det något avsvalnade smöret. Tryck sedan ner detta i 10 stycken dubba muffinsformar (gärna i en muffinsplåt för att få mer stöd när du trycker till bottnarna).
Värm 0,5 dl grädde i en kastrull. Ta bort från plattan. Bryt ner chokladen och rör runt tills chokladen har smält. Låt stå medans du vispar upp resterande 2,5 dl grädde (vispa den ganska hårt!). Blanda ihop den vispade grädden med chokladgrädden och häll detta över dina kexbottnar. Ställ i frysen i minst 2-3 timmar, gärna över natten.
Pudra med kakao innan servering.

Gillar

Kommentarer