Dagen i det stora hela, chili con carne på eget vis och tapetrivning like pain in the ass


Dagens middag; chili con carne i nordic cooker - både doftade och smakade underbart!


Idag har det gått sakta här hemma, foglossningen har varit en "pain in the ass" och jag har haft bältet på i stort sett hela dagen. Stor skillnad jämfört med att vara utan bältet, men har ändå haft väldigt ont. Men det ger sig ;) Efter middagen somnade jag i någon timme eller två - som en klubbad säl. Vet inte om det har med mitt låga hb att göra - det återstår att se på onsdag då jag ska till barnmorskan igen. Ska bli intressant. Knappt en vecka senare har jag tid hos specialist för att diskutera kring järninfusion och extra ultraljud.

Middagen idag bestod av chili con carne med ris och grönsaker (grönsallad och rivna morötter). En hit, minst sagt - och Rasmus var den av barnen som åt mest! :) Jag brukar inte göra chili con carne annars men det är mest för att jag tidigare använt affärens mix och inte gjort det själv, så jag har inte gillat det.
Nu gjorde jag det i min Nordic Cooker och det vart ljuvligt. Färs, en paprika av varje färg, gul lök, vita bönor, krossade tomater och tomatpuré fick utgöra grunden. Sen kryddade jag till det med köttbuljonger, salt, svartpeppar, chilipeppar, basilika, oregano, cayennepeppar, tabasco och en skvätt soja! Jag kan ju säga att det luktat chili con carne i hela huset idag och jag var hungrig redan vid 10-tiden imorse - men maten var ju inte klar förrän vid 15 :)
Kvällen består av fortsatt tapetrivning. Sovrummet är verkligen pesten att riva tapeter i. Har tagit en del foton som ni ska få se sen, men nu ligger Rasmus och spelar på telefonen i väntan på John Blund. Han och appen "Stadens hjältar" är bästa kompisar serni, så jag tar väl telefonen om en stund.
Jag brukar vanligtvis tycka att det är kul att riva tapeter, men dessa tapeter är verkligen ett slag för sig. Att det dessutom gömmer sig sjuhundra kilo bråte under tapeterna gör det hela ännu värre. Men halva rummet är iallafall klart nu. Bara resten kvar :)

Gillar

Kommentarer