Dagens behandling och ett viktigt beslut...

Hemma igen, efter en förmiddag på sjukhuset, KSS Skövde. Ja, för nu när läkaren beslutat att jag måste få mina infusioner på sjukhuset istället så försvinner två hela förmiddagar i veckan (alternativt ett par timmar av eftermiddagen de veckor som maken jobbar dagtid då). De är iallafall så pass flexibla att jag själv får välja vilken tid på dagen jag vill komma för att få droppet - det tycker jag är kanon! :)

Det börjar bli aningen långtråkigt kan jag lova, att sitta med droppet i handryggen. Men nu vet jag att det inte är många tillfällen kvar... fem kanske, sen är bebis här. För om exakt två veckor ligger jag under ultraljudet igen - får se bebis igen och får ett datum då jag ska bli mamma igen. Kanske blir det redan på måndagen, kanske blir det under veckan där... spännande. Om den lill* inte bestämmer sig för att anlända tidigare då...
Jag har en magkänsla som säger att det finns risk att vattnet kommer gå. Frågan är bara när... på söndag har jag nått den tid jag gjorde med Linus innan vattnet gick och han entrade världen med storm... så ja, förhoppningar finns ju ;)

Har dessutom fått lite under fötterna nu, lite att stå på. Därmed har jag också fattat ett, för mig, ganska stort beslut. Man får åka hem sex timmar efter förlossningen, om man vill och om allt är bra. Detta är något jag tagit fasta på när jag fått de andra. Men denna gång har jag bestämt mig för att ligga kvar på BB någon natt eller två. Jag känner mig lugn och trygg med mitt val - det känns helt rätt. Jag vet att jag varken får ha dator eller telefon på inne på avdelningen, men det gör mig ingenting. Det finns ett dagrum utanför om abstinensen blir för stor (men den risken tror jag inte är så stor med en nyfödd liten guldklimp vid min sida).

Jag har dessutom försäkrat mig om att jag kommer kunna ta emot besök. Inte inne på avdelningen, men utanför. Bara jag håller mig ifrån snoriga och krassliga ungar då - bortsett från mina egna om de skulle vara lite halvsnoriga (bebis kommer ju ändå träffa sina syskon när h*n kommer hem, därmed ser man ingen ökad smittorisk när det gäller syskon). Så jag vet att jag kommer kunna träffa maken, barnen, mina föräldrar, syskon och svärmor ändå. Ja, de närmaste. Om de vill - så får de komma till sjukhuset, BB, för att träffa bebis. Så det känns bra. Då får jag och bebis lite tid att komma till ro innan vi kommer hem. Känns sunt.

Gillar

Kommentarer