Dagens middag, matpaj a'a Kajsa Varg

Åh vad jag avskyr det där med matlagning de dagar man inte är på topp. Fantasin tryter, tiden går först väldigt långsamt och sen säger det bara tjoff åsså har massa tid bara runnit iväg. Men jag fick till det rätt bra ändå tror jag. Det blev lite freestyling i köket och resultatet blev en matpaj a'la ugnsplåt. Egentligen hade jag tänkt mig en variant av kyckling-bacon-purjo, men insåg snart att jag saknade både bacon och purjolök! Så det blev lite av en "kajsavarg"paj - man tager vad man haver!

Några har undrat över receptet, både på instagram och facebook - så jag tänkte att jag lägger upp det här. Det funkar väl va? :) Nu var det ju som sagt lite freestyling - innehållet kan ju bestå av det du har hemma eller det just du gillar - inte så svårt då, eller hur? Pajbotten:
ca 250 g margarin (kylskåpskallt) 7 dl mjöl av valfri sort (jag tog 5 dl dinkelmjöl och 2 dl vetemjöl) 0,5 dl mjölk Äggstanning: 5 ägg 5 dl mjölk salt, peppar (jag använder både svart- och vitpeppar)

Vispa lätt ihop alltsammans

Fyllning (för den jag gjorde idag):
4 kycklingfileer
En ask färska champinjoner, ca 250 gram En påse riven ost 1 block fetaost
Paprikakrydda 5 dl creme fraiche

Arbeta ihop alltsammans till pajbotten, gärna med maskin. Kavla eller tryck ut i långpanna och l??t stå kallt ca 15 minuter. Förgrädda sedan i 200 grader i ca 15 minuter.
Stek upp fyllningen, i detta fall kycklingfilé kryddad med paprikakrydda och champinjoner - jag steker dom var för sig och låter sig kallna lite i en egen bunke/kastrull. Blanda i creme fraiche och riven ost.
När botten svalnat lite strör jag över tärnad fetaost. Över detta fördelar jag sen fyllningen jag valt. Vispa ihop äggstanningen och häll över hela pajen. In i ugnen, 200 grader, ca 30 minuter tills den fått fin färg och du märker att pajfyllningen liksom "stelnat till"

Servera gärna med en grönsallad

Gillar

Kommentarer