Daimrulltårta

Detta är en favorit som jag gjorde första gången i somras, och som sen har hängt med. Vi vann såna där stora 2-kilos (eller vad det nu ryms i dom) daimförpackningar på chokladhjulen under sommarens tivolitrippar. Och man orkar ju liksom inte trycka trynet fullt av daim hela dagarna – så varför inte baka med det också?

>

Daimrulltårta är en version av drömrulltårtan som jag annars gör. Supergod och med en touch av daim, göttans! Barnen gillar det, och jag brukar häva ner någon extra daimbit när det finns tillfälle till det

> Rulltårtsbotten:
3 ägg
1,5 dl strösocker 1 tsk bakpulver 2 dl vetemjöl 2 msk kakao

Fyllning;
150g margarin
2 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
1 äggula

1,5-2 st dubbeldaim (jag kan till och med ta tre ibland)

Vispa ihop ägg och strösocker till botten. Vispa ner bakpulvret.
Sikta ner vetemjölet och kakaon, vänd ner i smeten.
Bred ut på ett bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen, 250grader, ca 5 minuter (tiden beror lite på tjockleken på din botten).
Sockra ett nytt bakplåtspapper och vänd över den färdiga bottnen på detta. Dra bort det gamla pappret.
Låt kakan svalna en liten stund (det går på några minuter).Gör fyllningen under tiden; rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker.
Tillsätt äggulan och rör lite till. Hacka daimchokladen och rör ner i smörkrämen.Bred daim/smörkrämen på den avsvalnade kakan och rulla sen ihop med hjälp av bakplåtspappret. Låt stå kallt några minuter innan du skär upp rulltårtan inför serveringen!

Gillar

Kommentarer