Det är ju så att man kräks - fy fan för Parken Zoo

Jag såg inte Kalla Fakta igår kväll, på aktuell sändningstid.

Men efter att ha sett flera mindre trevliga statusuppdateringar på facebook hamnade jag på TV4 play för att se avsnittet senare. Snacka om att jag näst intill vred mig av magsmärtor när jag ser hur de för hela svenska folket bakom ljuset.

"Vi räddar världens djur" - nej, dom dödar ju djuren!

Hon står verkligen och talar så gott om verksamheten och berättar om hur de tvingats skicka iväg flera av sina djur. Problem är ju bara att anställda, och tidigare anställda, vittnar om missförhållandena som rått och råder. Programmet är ju knappast något som känsliga bör se - men ändå skulle jag gärna vilja att varenda invånare i detta land får se Sara Recabarrens och Aleksander Vujanovics reportage. Där utrotningshotade bongoantiloper slaktas i tigergården, där afrikanska vildhundar och pumor ligger omlott - döda och nedfrusna, undangömda i någon frysgömma inne på Parken Zoo.

Det är skrämmande!!


Jag är riktigt glad att jag inte är en av de 260.000 som besökte Parken Zoo under 2011. Jag var heller inte där iår. När jag var yngre vet jag att jag varit där en eller två gånger - thats it. Och efter att jag fått veta det här kommer jag aldrig mer sätta min fot där... aldrig mer!


Men något jag är ännu mer glad för är att dessa människor träder fram och faktiskt berättar hur det ligger till. Att de dessutom kan med att visa upp kadaver och på så vis bevisa för alla att det verkligen stämmer. Att de vågar tala om detta i media och tv - de vågar stå upprätt trots vad Parken Zoo´s ledning tycker och tänker kring det. Stortartat - en stor eloge till dom!
  • Jonathan
  • 8 visningar

Gillar

Kommentarer