Det här med mat och fika

Jo, eftersom vissa tydligen reagerat på att vi fikar och äter skräpmat "lite för ofta", så ska jag gladeligen försvara mig (oss) :)

En fika för mig, eller när jag skriver att vi "fikar" behöver inte alls betyda att man dricker läsk och äter en stor, gräddig bakelse. Nej inte alls. En fika för mig kan vara kaffe och smörgås - eller som det i de allra flesta fallen är, endast en kopp kaffe (med påtår). Kaffe är något jag dricker stora mängder av, och därmed blir det också fika väldigt ofta.

Men nog kan vi äta någon kaka eller så ibland, det nekar jag inte till. Oftast är det dock hembakat i så fall, vilket innebär att jag vet vad jag och barnen får i oss, och då skär jag ofta ner lite på sockret, ett medvetet val. Och grädde förekommer väldigt sällan i bakning här hemma, då jag inte brukar göra varken bakelser eller tårtor. Sådan fika äts inte heller ute.
Är vi ute en hel eftermiddag (alltså inte hemikring) så blir det oftast att barnen kan få någon festis, vilket då benämns som fika eftersom jag och C då tar kaffe. Ibland blir det en kaka till, ibland inte. Detta är dock något jag själv inte anser som särskilt farligt, barnen springer liksom av sig det. Lätt! :) En dag med lek och bus innebär ju faktiskt att det går åt en del energi, och det är inte alltid man har frukt, sallader och vatten med sig i de mängder som behövs - det är något jag faktiskt kan erkänna. Visst fikade vi idag också, och för egen del blev det två koppar kaffe och en ost- och skinksmörgås på Stellas Lekland!
Skräpmat, visst förekommer det. Det gör det väl hos i stort sett alla, egentligen? Det finns dock oftast tillgång till bättre alternativ än de värsta, men alla kanske inte uppmärksammat detta? Äter vi på pizzeria så brukar det antingen bli att jag äter en kyckling- eller räksallad (får dock inte ens i mig hälften längre) eller så äter jag en pizzaslice tillsammans med lite pizzasallad. Sen är det bra för egen del. Sallad finns även att tillgå på snabbmatskedjorna idag, tack och lov - annars blir det en liten hamburgare utan bröd för min del.

Sådär ja, en redogörelse för det, det kanske var på sin plats ;) Och för informationens skull kan jag ju berätta att dagens middag bestod av nachofisk och gröna ärtor. Fisk är något jag älskar, och gärna hade serverat dagligen..

Så nu vet ni det, bara för att jag skriver "fika" så måste det inte betyda att jag/vi frossar i grädde och socker ;)

Instagram: Drommenom11barn

Gillar

Kommentarer