Det ljuvligaste pipet som finns...

... är pipet som våran tvättmaskin avger när den är färdig med sin omgång.
Jag lovar, jag känner verkligen så. Att man kan vara lycklig för så lite. Men försök att tänka dig flera månader av krångel med maskinen, flera veckors tvätthög - nej, jag överdriver inte, den har varit ENORM! Jag skäms verkligen över storleken så jag tänker inte heller visa er, även om jag har möjlighet att med kameran visa ett foto som lätt skulle få mig att vinna tävlingar så som "Sveriges högsta tvätthög" och "Sveriges TVÄTTstuga" typ. Nej, trots 10-15 tvättade maskiner är jag ännu inte ifatt. Det är mycket, mycket kvar. Men det är bara att kämpa på... så nyår spenderas i tvättstugan, för den som vill veta ;)

I slutet av veckan gav den upp helt. Den bara stod och pep, och tömde inte längre ut vattnet som pumpades in. KAOS! Jag menar, vem känner för att köpa en ny tvättmaskin i december månad? Inte jag iallafall. Vilken månad som helst, men inte december eller januari. Punkt på det.

I fredags åkte Conny förbi ett ställe i stan för att köpa en ny pump iallafall. Det var ju troligtvis där problemet låg. Hellre att jag betalar knappt 500 för en ny pump än att jag betalar tusenlappar för en ny tvättmaskin! - om den vi har funkar menar jag. Det gjorde den. Efter att Conny monterat dit den nya pumpen så funkade den klockren.

Skulle dock inte förvåna mig om jag tvättar slut på den stackars maskinen snart... den går ju liksom i ett nu, från tidig morgon till sen kväll. Ja, klockan är närmare 00.30 och jag har precis lagt i kvällens sista maskin. Nu får jag sitta uppe tills den ska hängas.

Men rena kläder, det får vi. Det hänger kläder på tork både högt och lågt här hemma. Tvättställningen är full, det hänger galgar överallt, på garderobsdörrar, köksluckor m.m. Jag har till och med satt upp mammas klädstång för att hänga kläder på den, det funkar bättre än jag trott. Kläderna är torra på några timmar, så efter 3 körda maskiner kan jag plocka ner en maskin tvätt och lägga in i garderober och byråer.

Det gäller att tänka taktiskt här. Ena maskinen är tröjor och byxor till klädstången, sen kör man strumpor och underkläder till tvättställningen, sen blir det handdukar till skåpsluckorna. Sen tröjor och byxor igen eftersom det får plats mer än en maskin på klädstången. Sen börjar man om - eftersom första omgången kan plockas ner då maskinen är klar. Perfekt...

Det syns inte att vi gillar grönt va? ;) Kan tillägga att nästa maskin är... grön! (eller ja, innehållet menar jag alltså!)


Gillar

Kommentarer