Effektivt!

Denna dag kan jag faktiskt säga att jag varit lite effektiv, för en gångs skull. Hoppade upp ur sängen först av alla, bakade frallor och serverade familjen "storfrukost" som barnen kallar det. Mysigt! Sen fortsatte det med att jag utrotade tvättberget en gång för alla, och jag lyckades! Helt otroligt...! Dessutom passade jag på att städa i tvättstugan och nu återstår bara gardinbyte där inne - men jag ska nog köpa nya gardiner tror jag. Dammsugning, avtorkning av skåpsluckor, toalettstädning och en jäkla massa plockande är annat som stått på schemat idag - liksom en sex kilometer lång promenad. Givetvis! Mammautmaningen hägrar i huvudet på mig, och det känns så bra att faktiskt göra något för mig själv också - alla peppande ord jag får runt omkring gör mig så gott också, det värmer otroligt mycket! Och stärker!!
Bebis gör sig påmind mer och mer, jag känner ett konstant tryck neråt vilket gör det lite halvjobbigt att gå. Men envis som jag är, så går jag ändå. Jag vet att jag behöver det.
Som idag... maken märkte att jag var lite halvdepp så han tyckte ganska snabbt att jag skulle passa på att gå ut en stund om jag orkade. Sagt och gjort - jag gjorde det, och traskade mina sex kilometer. Väl hemma mådde jag otroligt mycket bättre, det är förmodligen syret som gör det. Och chansen att andas lite för mig själv liksom, låter kanske dumt? Men liksom, det blir min "egentid" det där, där jag får chansen att bara vara. Jag slänger på musiken i öronen och så går jag liksom... Han känner mig! Han vet vad jag behöver, även de gånger då jag inte inser det själv, det är nog tur att jag har honom ;)

Sen är det inte bara jag som varit effektiv idag om jag ska vara ärlig. Maken har, trots sina problem med fötterna, fått en del gjort han också. I sovrummet. Ett tag trodde jag nästan att han skulle spackla in sig själv i väggen, eller slipa av sig fingrarna. För det har blivit en del gjort där inne idag... skönt! Nu äntligen börjar man känna att det finns en slutände på det - trots att jag inte kan göra så mycket av det själv... att stå i spackeldamm är väl kanske inte att föredra som gravid? Eller höggravid till och med?! :)

Nåväl, efter denna dag är jag värd en stunds avkoppling. En kopp hallonbladste blir det, innan jag lägger mig i sängen och tigger till mig lite ryggkliande :)

Gillar

Kommentarer