En familjemiddag

Det tillhör inte vanligheterna att hela våran familj samlas bara sådär faktiskt, men det beror väl egentligen mest på att det inte funnits plats för det. Mina föräldrar har haft en lägenhet som varit ganska liten och där det dessutom varit hyffsat taskig ventilation som jag upplevt det. Men vi har iallafall inte fått plats hela familjen utan att slåss om platserna...

Nu har de flyttat och bor numera i en stor och rymlig lägenhet. Och i söndags var det dags för första stora sammankomsten - en familjemiddag. Det serverades stek, potatis och nyplockade kantareller. Vilken bukfylla! Plötsligt såg det ut som om jag var i åttonde månaden (att jag råkar vara det också, det är en annan femma). Så fantastiskt gott. Sen vet jag inte vad mamma har för hemlighet med sin sås alltså, för den är alltid lika god! ?

Personligen struntade jag i potatisen, men det är för att jag upplever att jag blir stum i magen av potatis. Förmodligen pga stärkelsen, och i vissa fall kan jag få en lättare dumping även om jag bara äter en. Så jag åt desto mer kött och grönsaker med sås :) Och svamp i mängder, till min stora glädje.


Sen var vi som sagt inte ensamma där. LIllayster och lillebror med deras respektive var också där, och min brorson också, lille Liam! ? Något som gjorde mig extra glad just denna gång var att han inte alls visade någon tendens till gråt när han såg mig - tvärtom - han skrattade! Glädjen inom mig är svår att beskriva - det var ju så jag ville stoppa honom under tröjan och springa hem!


Det är nog lite tur att vi ska ha en liten snart, för jag vart ju bebissjuk till tusen efter den stunden med Liam! Att snusa honom i nacken och känna den där underbara doften - att hålla i någon sådär liten, hålla om och krama, se små gaddar sticka fram i käken och ja... jag skulle kunna fortsätta i evigheter! Ni vet ju hur det är - man kan ju bli tokig för mindre! ;)

Jag får se till att bli lite bättre på att hälsa på tror jag. Har vart slappt på den fronten nu när vi haft att göra här hemma, men nu så... kanske till och med idag? ;)

Gillar

Kommentarer