En fin kvällsrutin

Mysigt värre, javisst - och det här har jag infört som en liten "rutin" för mig själv ?
För några veckor sen startade en mammautmaning, #attblimittbästajag. Jag hakade på och fann mig snabbt i dagliga promenader, men ett annat "löfte" till mig själv var att stressa ner, att finna lite lugn i vardagen liksom... och det har jag faktiskt lyckats med.
Att ta sig lite egentid på kvällen, med levande ljus, något gott att äta (har blivit mycket färsk frukt - främst ananas för min del) och bra musik har varit guld värt. Och nu tänker jag inte sluta med heller, för jag uppskattar det alldeles för mycket.
Tänk dig själv när huset tystnar, när fem barn ligger till sängs och tystnaden liksom sveper över huset. När jag slår på spotify på låg volym och bara njuter av lugnet. Det lugnet, ja precis det lugnet, finns det nog inget som slår. Att dessutom förstärka känslan med ljus och något gott - det gör underverk. Snacka om att ladda batterierna på nolltid! Det finns så mycket jag har att tacka denna mammautmaning för! Jag fick energin tillbaka, både tack vare denna och tack vare min järnbehandling förstås. Men att komma igång med promenader gjorde underverk, och att hitta ett sätt att stressa ner. Lever man som stressgrodan själv (har alltid varit ganska lättstressad) så är det svårt att liksom inse att man är stressad - och därför behövdes detta som en spark i baken för att komma på rätt köl! Nu ska jag krypa ner under täcket för att få några timmars välbehövlig sömn... inte många dagar kvar nu innan sju ska bli åtta! ?

Gillar

Kommentarer