En kanondag med en rådjurskrock som avslut

Igår var det dags, Ullared var destinationen för dagen. För första gången på flera år för min del, så ÅH, vad jag längtat!! ?


Sov hos mamma och pappa för att det inte skulle bli krångligt på morgonkvisten. Och det var det värt, utan tvekan! Dom klarar sig utan mig här hemma ibland, även om jag saknar dom...

Jag, mina föräldrar och mina syskon med respektive (och lille Liam!) for iväg iallafall, och fram kom vi. Det shoppades loss och jag kände mig lite som en inlagd gurka i burk när vi åkte hem. Kassar överallt, haha. Själv hade jag, för första gången, hittat mest kläder till mig själv. Vad skumt det kändes! De andra fick givetvis något också, men inte lika mycket (egoboost!)

Vi var inte tillbaka i Mölltorp förrän runt 22-tiden någon gång, så det blev en lång dag! Efter en kopp Chai Latte så skulle jag ta bilen hem, vilket tog lite extra lång tid. Det var tydligen en råbock som tänkte att han skulle ta sig över vägen si sådär precis när jag for förbi. Trots att jag inte ens höll maxhastighet så vart det en ordentlig smäll, och jag hann knappt reagera förrän bocken stod i luften och smällen redan ägt rum!


Bild lånad av FotoLasse
Han studsade emot bågen, över extraljusen alltså, upp i luften och ner igen. Sen körde jag över honom igen då han ju hamnade under bilen. Jag stannade bilen ca 100 meter bort för att kolla bilen och sen försöka få tag i någon. Mobilen var stendöd! Vände för att se så djuret verkligen dog, tänk om han fortfarande levde liksom? Vad skulle jag göra då?
Jo, jag hade ju fått försöka stoppa någon givetvis... för att be om hjälp!

Kom tillbaka, och då hade en yngre kille stannat där. Så vi pratade lite och han hade kollat bocken också - som trots upprepade "petningar" inte visat ett enda livstecken. Så den var död och hade med största sannolikhet dött direkt. Vi plockade undan glas från vägen (mina extraljus gick ju åt fanders och låg utspridda över vägen). Snart stannade även ännu en man, som kom ut och hjälpte till. Vilka underbara människor det finns!

När en fjärde bil ställde sig vid vägkanten var vi fyra bilar som stod med påslagna varningsblinkers, två bilar på varje sida. Tre av oss var ute och råbocken låg kvar på vägen. Ändå saktar inte andra bilister in?? Är man så stressad i dagens läge att man inte klarar av att sänka hastigheten när man ser att det står fyra bilar samlade med varningsblinkers och folk står utanför? Nånting har ju hänt liksom???
Folk körde långt över 100km/h förbi oss, och en körde till och med över bocken igen, och vi stod max en meter från honom... Nötter!? Jubelidioter!

Nåväl, bocken förflyttades till dikeskanten och fick en vit plastkasse fäst vid hornen. Polisen kontaktades och mina uppgifter lämnades. De skulle skicka ut jägaren för att ta hand om det direkt. Så vi andra tog våra bilar och tog oss dit vi planerat. Men det gick sakta hem inatt kan jag säga, maxade nog 60km/h under hela resterande hemväg...!

Så ja, för första gången under mina nio år med körkort - så har jag smällt med ett rådjur. Ett viltdjur överhuvudtaget. En av de största fasorna jag har i trafiken, är dessa djur. Allra helst i mörkret. Men jag är glad att det gick så bra som det faktiskt gjorde... tanken har ju slagit mig - tänk om det vore en älg?
  • ALLMÄNT
  • 21 visningar

Gillar

Kommentarer