En liten fundering... ang. operationen (Gastric ByPass)

Mötet igår gick kanonfint, och var snabbare avklarat än planerat.
Jag var på plats i Göteborg 12.28, på Sahlgrenska 13.00, på plats, 13.10. Mötet började 14.00 och var klart ca 14.55. Upp på första bästa buss och mot stationen - efter att ha slängt i mig lite mat kom jag på tåget hem kl 16.02. Så det var inte många timmar i storstaden ;)

Jag är nöjd med vad som sades på mötet överlag, och nu är det bara att vänta på kallelse till min kirurg på KSS i Skövde. Spännande. De skulle ju ta upp mig på en obesitaskonferens men det finns inga hinder för att jag skulle bli "icke godkänd" heller så det är mest "bara för att". En principsak. Däremot ställde jag en fråga som jag ville ha ett klart svar på, och vart inte riktigt nöjd med svaret just på den. Tyvärr. Men ja... vi får se vad som sker. Att göra en gastric bypass och gallstensoperation samtidigt är inte att rekommendera, och är något som de allra flesta kirurger tydligen inte vill göra. Detta pga komplikationsrisken. Blir det komplikationer får de plötsligt svårt att veta varifrån det kommer, från tarmarna/magsäcken eller från galloperationen. Därav vill de att man gör gallstensop innan gastricbypass. Att göra tvärtom, dvs gastric bypass innan gallstensop kändes inte heller OK sa de, eftersom gallsten ofta kommer som ett brev på posten efter en gastric bypass. Då jag redan har konstaterad gallsten (efter både symtom och ultraljud) så kommer mina besvär snarare bara bli värre då jag rasar i vikt... därför ska jag göra den innan. Så nu ska jag vara som en igel i röven på vårdcentralen gällande remiss till kirurg för gallstensop, Jag har ju tagit det lugnt med det där eftersom jag har medicin och tänkte att de kan göra det samtidigt (som jag hört tidigare att de ska kunna göra).

Tills dess funderar jag på att gå ner i vikt på egen hand, detta skadar ändå inte min operationsstatus. Det som gäller är den vikt som står på remissen! (och jag har gått upp sen dess) ;)
Svammelhörna?, javisst.
Nu ska jag iväg till Öppna Förskolan med barnen.

Gillar

Kommentarer