En liten tanke...


Bilden lånad härifrån

Alla pratar så gott om det här med att åka med kollektivtrafiken i största möjliga utsträckning osv. Men jag förstår faktiskt varför man väljer att inte göra det!

Idag var det dags att ta sig till stan, med buss! De tre små kostar ju ingenting att ta med sig på bussen, men jag får betala för mig och de stora grabbarna. Tanken var först bara att Linus skulle med, men så vill även Simon åka med. Så 1 vuxen och 1 "skolungdomar" blev det. 90kr. NITTIO KRONOR! För att åka in till stan!?

Alltså, räknar man lite på det så kostar det ca 20-25kr att ta sig till stan med våran stora bil (minibuss), vilket innebär att vi i stort sett kan åka tur och retur två gånger för de pengarna som det nu kostar att åka in enkel resa då vi inte ens är hela familjen?!

Just nu är jag väldigt glad att vi har körkort båda två, och att vi snart har två kördugliga bilar i bruk. Conny behöver ju ha en bil som han kan ta till jobbet, han samåker varannan vecka men varannan vecka behöver han en bil själv. Så vi ska lösa det problemet ganska omgående.

Barnen är överlyckliga över att få åka buss idag, men jag kommer göra allt i min makt för att vi inte ska behöva åka med den igen! Hiskeligt onödiga pengar!
  • ALLMÄNT
  • 17 visningar

Gillar

Kommentarer