En tripp till Stockholm

Googlad bild

Jag borde ta fram väskan och börja packa... sju personer åker till Stockholm tidigt imorgon bitti och inte så mycket som en liten strumpa är nerpackad ännu. Det, mina vänner, det är planering - i allra högsta grad!

Vi blir borta till söndag och ska alltså spendera ett par dagar i huvudstaden. Sover gör vi på Rica Hotel i Älvsjö, även kallat Alfonshotellet. Känns jättebra att ha valt ett hotell som är lite mer inriktat på barn och lek, och som man faktiskt har upplevt själv tidigare (jag sov ju där i samband med bloggminglet 2012). Är säker på att detta är ett hotell som motsvarar alla våra förväntningar och mer därtill!

Väl i huvudstaden väntar diverse olika äventyr! Vi ska besöka Skansen och Gröna Lund bland annat. Jag ska till Stockholm stylisterna en sväng och sen ska söndagen spenderas på barndop då min brorson döps i Stockholm. Det finns tid att fylla fortfarande så vi sitter och tittar på olika aktiviteter - Mulle Meck i Solna tipsade Ewa om - dit kanske vi drar en sväng... Sen blir det nog lite shopping och så inne i staden också kan jag tro...

Många kanske undrar hur man kan spendera semestern i en storstad, eftersom de flesta jag vet åker iväg till campingar och landsbygder under denna tiden på året - men våra barn vart verkligen överlyckliga när vi nämnde Stockholm! Det är inte varje dag lantisfamiljen vistas i storstäderna serni ;)
Hade mina föräldrar här igår på grillning och fika - och följande lilla konversation utspelades:

- "Vem vill åka till Stockholm?" frågar jag.
- "Jaaag", tjoar Rasmus...
- "Jaaag", tjoar Jonathan tätt därefter!

- "Vem vill åka till Väring?", frågar morfar.
Det blir tyst nån sekund...

- "Han!", säger Rasmus och pekar på Noah!

(för den som inte vet så är Väring typ lika stort som Tidan, är lite av en grannby så att säga - och vi har väl aldrig vart där mer än att vi åkt förbi typ, så barnen har inte en aning om att just det är Väring!)
Jag funderar dock allvarligt på att ta en sväng till Siba eller Media Markt innan vi är framme i Stockholm, för det kan behövas ett objektiv till systemkameran - så man slipper mobilbilder ;)

Gillar

Kommentarer