En utflykt till Hjo

Igår for vi iväg till Hjo. Det skulle vankas sommarmarknad som det så vackert kallades - marknadstokig som jag är så envisades jag med att vi skulle dit :)

Vilken besvikelse det var när vi kom fram och såg 4-5 marknadsstånd!! Ett med underkläder, ett med kläder, ett med korv och ett med godis. Sen tror jag att det var ett femte med krimskrams. Jaha, men vart var marknaden?? Mer än så var det inte, och då gick vi runt halva Hjo skulle jag tro - resten tog vi med bilen - men vi hittade bannemig inte ett enda marknadsstånd till.

Istället gick vi ner till hamnen och njöt av den friska luften där. Jonathan som älskar raggarbilar och motorcyklar var i extas då det for förbi ett och annat fordon i hans smak. Att sen komma fram till hamnen där han fick se båtarna var en höjdare - han var lyrisk!!
Där finns även ett tåg uppställt, där barnen kan leka lite. Våra kids var inte sena med att börja härja - som synes ovan. De var både högt och lågt och skratten hördes tydligt. En annan satte sig och tittade på - att klättra runt som en apa är inte riktigt min grej riktigt, även om jag gärna leker med barnen ;)

Vi avslutade med en glass i hamnens fina glassrestaurang. Glassen hann dock inte fotas - den åts upp alldeles för fort. Men den glassen går inte av för hackor heller, underbar är den. För egen del vart det hjorton, macadamia och kaffeglass. Fick väl i mig totalt en kula - så resten åt Noah gladeligen upp, trots att han själv smaskat i sig en egen Jolle (båtrån fyllt med mjukglass, jordgubbssås och chokladsås).
Glass är inte min starka sida längre, även om jag älskar det. Lätt att dumpa - vilket jag också gjorde såklart... så kallsvettig och yr vankade jag av och an vid bilen när Conny lastade in vagn och barn för avfärd. Vi åkte runt en del i Hjo för att fördriva tid och passade då på att titta på fina hus - något som vi gör ganska ofta numera :)

En fin dag skulle jag vilja säga. Lugnt och skönt - utan några som helst tider att passa. Såna dagar vill vi ha mer av - och det lär det ju bli under sommaren och sommarlovet. Sommarlov på fredag! ?


Gillar

Kommentarer