Ett barns kreativitet

Rasmus var iväg på "kyrkans barntimmar" igår, där är han ju på tisdagarna. Och alltid, när jag hämtar honom, visar han stolt upp vad han gjort under tiden jag varit borta. Igår var det en supergullig liten julgran i papper och en glitterstjärna att hänga i julgranen.

Och det är väl självklart att den ska få hänga i julgranen? Den riktiga granen alltså (eller ja, riktig och riktig - vi ska väl köra med plastgran även iår?) Jag ska sätta ihop granen imorgon tror jag, och då ska Rasmus själv få hänga upp sin stjärna. Stolt som en tupp lär han ju vara också! ?

Den lilla granen i papp vet jag inte riktigt vart vi ska ha än. Står den på den svarta byrån (i hallen) så lär de små vara på den - och då är den inte hel särskilt länge. Så med största sannolikhet kommer den få stå på köksbordet eller någon vägghylla. Men synas ska den få göra iallafall...
Rasmus älskar verkligen det här med att pyssla, rita, måla, klippa och klistra. Att skapa liksom. Att vara kreativ. Det känns jättebra, för jag tror definitivt att det gör gott för barnen att få skapa och känna att de gjort någonting själva. Och att man sedan har detta uppe hemma, så att man ser det.

Gillar

Kommentarer