Ett besök på Skansen

tycker jag att ALLA som besöker Stockholm ska kosta på sig!

Vid förra årets Stockholmsbesök så besökte vi Skansen för första gången som familj - och i år vart det inte annorlunda. Skansen var en självklarhet, för både oss vuxna och barnen!

Detta året lät vi oss hyra en extravagn inne på området också, vilket visade sig vara smart. Barnens ben orkar inte lika mycket som våra. Så en extra vagn kom väl till pass - och Jonathan passade även på att slumra en stund medans vi gick och kikade på gamla byggnader...
Personligen tycker jag att Skansen är lite av en oas mitt i storstaden. Djurpark, en massa fina och gamla byggnader att titta på/i och just den där känslan att bara komma undan all trafik och stress. Underbart!
Vi gick omkring och kikade på vargar, sälar, älgar, påfåglar osv. Det är en fin mix av djur på Skansen, där man kan se både nordiska och exotiska djur. Dessutom springer det ekorrrar, påfåglar och andra fjäderfän i parken, vilket jag tycker är supermysigt. Rasmus och Jonathan tyckte också det var kul "titta, där kommer mamma, pappa och barnen och går"

Barnen fick givetvis sin vilja igenom också, och vi stannade vid Galejan för lite aktivitet på Galejans tivoli. Solen gassade på ordentligt och jag kan tänka mig att barnen njöt av att få fläktas lite i slänggungan!
Galejans tivoli är inte bara karuseller såklart, det är även lite lotterier och andra små aktiviteter. Sen finns det plats för att sitta och avnjuta en glass eller två - och vi var väl inte sämre vi! ;) Medans resten av familjen avnjöt maffiga mjukglassar så tog jag mig en piggelin i solen!


Det finns massor av fint att titta på inne på Skansen. Seglora kyrka till exempel, väldigt charmig hela den. Bredvid den finns en gammal smedja där barnen gärna går och kikar. Det fanns även en stor herrgård som jag och C skämtade lite om att DÄR skulle vi minsann bosätta oss en vacker dag. Då finns det plats för både oss och sjuttioelva småttingar! ;)
Linus, som ju börjat intressera sig för historia och saker förr - hittade snabbt en stor runsten. Impornerande! Det berättades om att de stora killarna fått läsa om runor i skolan, och den där stenen pratades det om ett tag efteråt - faktiskt under hela våran middag.


Även Lill-Skansen besöktes såklart. Barnen var inne och kikade runt på djur i mer barnvänlig höjd om man säger så - allt är liksom "litet och miniatyr" - och det finns djur skulpterade som barnen kan klappa och sitta på. Mysigt! Men bäst av allt är ormen utanför - den var lika populär detta året som förra året! Upp och ner, ner och upp. Hela tiden!


Jag har ju alltid vart lite av ett fan till "Allsång på Skansen", så visst kan jag erkänna att mitt hjärta blödde lite extra när vi gick förbi scenen och jag visste att det bara var några dagar kvar tills nästa framträdande. Jag hade så gärna stannat kvar i Stockholm för att få vara med om det här - då det varit en dröm i flera år!
Men skam den som ger sig - det kommer ett 2014 också, och jag tänker minsann planera in vår Stockholmstripp så att jag får till en kväll på Allsången också! ;)

Jag känner också att jag, på tal om allsång, vill tipsa om "Barnens Allsång" som är på söndagar. För 2013 finns det två tillfällen kvar att planera in i almanackan; 4 augusti med Amy Diamond och 11 augusti med Markoolio.
Vi hade jättegärna besökt Barnens Allsång när vi var där, men pga andra söndagsplaner (dop) så krockade det hela och vi fick planera om vår vistelse på Skansen.
Men titta in på Barnens Allsång och planera in din vistelse - jag är säker på att de återstående två allsångerna för barnen kommer att vara kanonbra!

Vi tackar Skansen för ett fint avbrott i vardagen för våran del. Vi ses garanterat sommaren 2014 också, då vi hoppas kunna besöka både barnens allsång och uppfylla min egen "allsångsdröm" :)

Gillar

Kommentarer