Ett stort tack

... till Rica Hotel, Älvsjö!

Förra veckoslutet tillbringades som ni vet i Stockholm, och våra övernattningar blev på Rica Hotel, Älvsjö. Det ångrar jag inte för en sekund, för bättre boende får man leta efter! Vi är verkligen supernöjda med både rummet, servicen, personalen, frukosten och allt vad man nu kan önska!


Vi hade två rum bredvid varandra, med s.k. "connecting door" emellan. Detta gjorde att vi hade gott om utrymme hela familjen! Vi hade två dubbelsängar och extrasängar efter behov (valde att ha två sådana, en i varje rum!). Fräscha och öppna rum med stora fönster - till Noahs stora glädje! Att vi bodde på 12:e våningen var också populärt, Noah stod i fönstret mest hela tiden de stunder vi var på rummet!
Vi hade dusch till vårat rum och killarna hade badkar - perfekt! Småkillarna vart ju kanonglada när de såg detta eftersom vi kastat ut badkaret hemma, nu fick de bada badkar igen - det var lycka!

Första kvällen vart vi dessutom lite bortskämda med en lyxig frukt- och chokladskål, samt en godisskål, med tillhörande valfria drycker. Riktigt uppskattat hos oss alla. Fräscha, nyss uppskurna frukter också, godare blir det väl inte? Ananas, jordgubbar, apelsin, physalis... ja, det var massor av gott!


Frukosten på Rica Hotel, Älvsjö är underbar! Här hittar du bröd av alla de olika sorter, massor av olika pålägg, yoghurtar, flingor, grönsaker, frukter och en mängd varma alternativ som äggröra, pannkakor, prinskorv, köttbullar & bacon. Det finns dessutom flera olika sorters smoothies att välja på! Barnen gillade speciellt en smoothie med yoghurt och bär medans jag valde en laktosfri variant med frukter.


Rica Hotel, Älvsjö har ju lite mer "barnvänlighet" i och med sitt Alfonstema - och det märktes även på frukosten. Där har barnen ett eget bord där de kan hämta lite smått och gott om de vill. I lagom barnhöjd, med plastskålar och muggar, flera olika sorters tilltugg, pålägg, bröd och frukter. Våra barn gillade att kunna gå och hämta lite russin, bananchips och melonbitar vid detta bord!


Alfons lekrum har öppet både morgon och kväll på Rica, och vi tillbringade några av timmarna här. Ett rum fullt av lek och bus, och rummet intill bestod av barnbiograf med Alfonsfilmer. Supermysigt - dock var inte våra barn så intresserade av film när det erbjöds lek i denna mängd :)
De stora hittade ett fotbollsspel som de spelade med pappa, Noah fann snabbt ett gäng bilar och Rasmus & Jonathan sprang omkring bland allt annat. Själv tog jag mig gärna en kopp kaffe och andades ut när jag tittade på all barnlek. Underbart. Ett perfekt tillfälle för en lugn stund efter en heldag på stan till exempel :)


Som ni förstår hade vi ett par underbara dagar i Stockholm, mycket också tack vare Rica Hotel! Att komma tillbaka till ett fräscht rum med renbäddade sängar varje dag var underbart - där personalen var trevlig och hjälpsam, där verkligen kände sig välkommen. Kanon!

Vi kommer garanterat att komma tillbaka till Rica vid nästa Stockholmsbesök, utan tvekan!
Killarnas ord i bilen när vi åkte blev "Nästa gång vi åker till Stockholm måste vi sova här, lova det!"

Gillar

Kommentarer