Falukorvspytt


Jag är aningen trött på att ha hela frysen full av mat, så nu har vi påbörjat projektet "tömma frysen" (även kylen till viss del då förstås). Det går riktigt bra - och idag serverades en pyttipanna på falukorv. Därmed försvann både falukorv och ärtor från frysen, samt potatis och morötter från kylen. Smidigt! Gott blev det också, och matrester blev det över så lunchen imorgon är redan fixad ;)

Ingredienserna nedan är på ett ungefär, då jag höftatt en hel del beroende på vad och hur mycket som fanns i skåp och lådor. Men man tager ju vad man haver, inte sant?
En falukorvsring, 800gram 15 potatisar, fast sort
1 stor gul lök
Ca 8-10 morötter
En halv påse frysta ärtor 1 stor burk majs Paprikapulver, salt, peppar och ev. örtkryddor

Tärna potatis och slanta morötter i önskad storlek, koka detta i ca 5 minuter. Ställ och låt svalna medans du donar med resten. Koka upp ärtorna och låt även dessa svalna. Tärna korven och grovhacka löken. Stek ihop med lite salt och paprikapulver.
Häll ner potatis och morötter bland korv och lök. Blanda ner majskornen.
Smaka av med salt, peppar och ev. örtkryddor.

Gillar

Kommentarer