Fem veckor in på utbildningen

Nu har mina första fem veckor gått på förskollärarutbildningen, och jag trivs alldeles utmärkt.
Det är en helt ny vardag och givetvis har det tagit tid att finna sin personlighet i detta nu. I denna vardag med studier, nya människor och nytt tänk. Men jag gillar det här, vågar faktiskt säga att jag trivs riktigt bra.

Man får ett helt annat perspektiv på livet, familj och barn. På förskolläraryrket och allt vad det innebär. En pedagogisk vinkel, man får en ordentlig insyn i barnkonventionen och skollag. Man drivs hela tiden framåt i lagtexter, logiskt tänkande och barns synvinklar. Man får behandla ämnen och situationer som uppstår i relationen med barn både i hemmamiljö och på förskola. Och jag älskart!

Att genomföra våra aktiviteter hemma med barnen och familjen är väldigt givande. Som våra workshops t.ex, i drama, digitala verktyg och sång/rytmik. Våra röstövningar, vårt tänkande... det ger otroligt mycket även för det egna familjelivet.

Nu är det bara nästa vecka kvar, sen väntar min VFU. Den genomförs i grannbyn, men det kommer bli skoj. Väldigt skoj. Jag ser fram emot det, men kanske med lite skräckblandad förtjusning. Är ju van vid barn - men då i blandade åldrar, nu är det en hel barngrupp med barn i åldern 2-3 år som gäller. Men det kommer bli superskoj och givande - det är jag säker på!

Det enda som tar tid i skolan nu känns som att det är att komma in i sättet att skriva på. Det är en sak att skriva såhär, direkt från vardagen och livet, och en helt annan sak att skriva akademiskt. Troligtvis kommer jag bli lite skadad med tiden, och formulera mig mer akademiskt även här. Hoppas att ni har överseende ;)
Sen att lära sig läsa böcker på rätt sätt liksom. Det funkar inte att läsa 3-4 studielitteratursböcker på kort tid, utan man ska läsa dessa på ett visst sätt. Mer överblicksläsning liksom, och förståelseinriktat. Det är inte alls som de gamla studierna där man råpluggande en och samma sak så det satt som berget, här är det mer reflektioner och förståelse som krävs. Men det är nog bland det bästa jag gjort för mig själv, faktiskt!

  • 9 457 visningar

Gillar

Kommentarer