Fjärde omgången

Igår var det dags för fjärde omgången av Venofer, och än märker jag ingen jättestor skillnad själv faktiskt. Blodvärdet verkar dock gå uppåt, då det ju höjdes från 84 till 89 efter andra behandlingstillfället, så jag hoppas att det fortsätter så - men kanske att det tilltar lite i fart.
5 enheter på två tillfällen skulle annars innebära en ökning på totalt 25 enheter, då hamnar jag på 109 i hb tills denna behandling är slut. Mitt eget mål är att gå över 120, gärna över 130. Men det kanske är att begära för mycket? Jag hoppas iallafall.

Idag pratade vi lite löst om det här med injektioner också. Jag har ju en hel del venofer att hämta ut, men ingen mer natriumklorid. Venofer går att ge som injektion också, vilket de kanske kan fortsätta med efter att behandingen är slut och en utvärdering gjorts. Men sen finns ju andra preparat också. Som ferinject till exempel, och sen pratade hon något om injektioner som ges i skinkan. Om det är ferinject hon pratade om vet vi inte, men hon skulle kolla detta närmare på måndag när jag kommer tillbaka för nästa dos (känns som om jag inte gör annat än springer på vårdcentralen, haha).

Nåväl, på onsdag nästa vecka får jag veta mitt hb igen - ska bli intressant faktiskt. Då ska jag till barnmorskan igen, för kontroll vecka 34. Jisses vad tiden går fort. Allra helst med tanke på att jag tidigare blivit igångsatt i vecka 37. Denna gång verkar det inte som om bebis är lika stor dock, och jag har inte lika mycket problem som jag haft i tidigare graviditeter - så jag funderar på att kanske inte alls slåss så för en igångsättning redan i vecka 37. Vi får väl se hur jag känner längre fram :)

Gillar

Kommentarer