För att diskutera vidare, ang. White Trash

Som en liten förklaring till dagens reportage ur Aftonbladet och alla de som kom in här igår angående just detta, så kommer detta inlägg handla om just begreppet White trash, och vad jag tycker om det hela.
Ni är ju ett par stycken som tidigare lämnat avtryck i stil med just "white trash" när ni kommit in här. En del har nöjt sig med en gång, andra har återkommit gång efter gång, ibland med olika alias och ibland bara som "anonym". Det var just därför som Aftonbladet valde att kontakta mig, för att höra min version av storyn. Inte för att på något sätt få mig att erkänna att vi skulle vara white trash, utan mer höra hur jag såg på begreppet.

Och ja; Jag tycker att det låter som om man relaterar till samhällets avskum när man använder begreppet "White trash". Men med det sagt så betyder det inte att jag anser att vi är mindre värda, att vi skulle vara stolta över att vara WT eller att vi är fattiga som kyrkråttor.

Sen har ju faktiskt myntet två sidor. Vänder man på myntet så ser man snabbt att majoriteten av svenska befolkningen kan klassas som white trash, såvida man då inte tänker på vad begreppet egentligen står för.

Det finns massor av roliga listor på nätet att läsa om hur man vet att man är WT. Kul läsning för övrigt, men man inser snabbt att majoriteten av Sveriges befolkning isåfall skulle vara just White Trash! Det handlar om t.ex.

- du har en eller flera tribaltatueringar - du har barn med flera olika pappor t.ex. - du fick barn i tidig ålder eller du har flera barn än vad normen säger - du bär fel namn, gärna då med Y eller Z i namnet - du skaffar kamphund - du går på mirakelkurer om bantning - du har reptiler som husdjur - du är man men bär halskedja eller tumring - du är överviktig - du röker - du ger ditt barn konstiga stavningar, t.ex. ändrar Kevin till Cewin - du spar disk genom att ha smörkniv och osthyvel i kylen Ja, jag är överviktig och jag må ha fler barn än vad normen säger. Idag är ju samhället anpassat efter att man ska ha två barn - vi har fem. Jag har barn med två olika pappor, även om Linus inte har någon kontakt med sin pappa idag. Conny bär "fel" namn, han har halskedja och som pricken över i:et har han en tribal som han gjorde i 18årsåldern utan en tanke på att han 20 år senare skulle komma att kallas White Trash för det! Hans namn valde han ju dessutom inte själv - det valde hans mamma, förmodligen för att hon tyckte om namnet och inte för att hon tyckte att det var trashigt.

Gör det oss till white trash? Fine, i så fall ;)

Det finns säkert en och annan som fortfarande anser mig som ett tvättäkta WT - men låt gå. Gör det er lyckligare, så visst - fine för mig. Jag anser dock fortfarande inte att jag är mer WT än någon annan.


Personligen så använder jag inte uttrycket alls, eftersom jag inte anser att det behövs. Näthatet idag blir bara större och större, och begreppet används väldigt ofta bland bloggare. "White trash" är för mig lika rasistiskt som att springa och ropa "jävla neger" efter någon. Det är ett nedvärderande skällsord helt enkelt, och ingenting jag skulle använda.
  • ALLMÄNT
  • 122 visningar

Gillar

Kommentarer