Föräldrar och barn, samt fika igen!

Tisdagar här hemma betyder församlkingshemmmet, så var det även idag. Förmiddagen spenderas på föräldrar- och barngruppen tillsammans med de tre små. De gillar det där, att leka med de andra barnen medans mamma sitter i bakgrunden och iakttar. Jonathan och Noah skuulle aldrig acceptera att jag stack därifrån ändå ;) Rasmus roade sig med att vara lite kreativ och skapa en liten figur som flyger med paraply som ska hängas upp ovanför hans säng är tanken. På väggen alltså. Så kul det där! Han har liksom inte visat något intresse för det här med kreativitet och fantasi tidigare, inte på det sättet. Men nu så... nu kommer det! Och jag blir jättestolt över vad han åstadkommer!

Eftersom han skulle "klippa lite till" under typ en halvtimme efter avslut, så vart vi försenade hem och jag hann därmed inte baka inför dagens fikabesök. Det blev fruktsallad och glass istället, och köpefika! Men det gick lika bra det - fruktsallad är otroligt underskattat! Tillsammans med kaffe gör det susen i kroppen minsann ?

Vid 15-tiden var det dags för Rasmus att uforska lite av världen på egen hand. Kyrkans barntimmar är för barn mellan 4-5 år och Rasmus, som ju blir fyra i december, ville dit. Då fick han åka. Två timmar utan mamma, pappa och syskon - det kanske behövs, vad vet jag? Och när jag hämtade honom efter avslut var det en stolt Rasmus som mötte mig i dörren med en fisk han skapat av en papperstallrik och ord om att han ville dit nästa gång också. Givetvis får han åka dit! Lilla hjärtat då ?
Barnen har ju ännu inte dagis, och då kan jag tänka att detta kan vara ett bra alternativ. Att vi är på föräldrar- och barngrupper och att han får chansen att komma iväg lite själv, och liksom "stå på egna ben". Vara lite självständig liksom, vilket barn behöver inte det?

Rasmus och fisken Bertil, som han kallade den! :)

Gillar

Kommentarer