Första dagen på minisemestern (Stockholm)

Vi har anlänt till huvudstaden och känner oss otroligt nöjda med första dagen här!

Bilresan hemifrån skulle egentligen starta tidigare än vad den gjorde - men huvudsaken är ju att vi kom iväg, och det gjorde vi :) Hade ju inte direkt någon tid att passa... bilresan upp flöt på riktigt bra och barnen blev inte otåliga förrän typ 10 minuter innan vi anlände till Rica Hotel Älvsjö.

Bild lånad från hemsidan!
I bilen vart det ett högljutt "ÅHH WOOOOOW" när vi svängde in framför hotellet och barnen såg den höga byggnad som stod framför dom! Gissa minen när de sen förstod att de skulle få tillbringa tre nätter på 12:e våningen! ;)

Barnen fick välkomstpresenter i form av badbollar och pysselböcker, varefter vi installerade oss lite snabbt på rummen (ja, vi har två rum bredvid varandra - men connecting door emellan) och skulle till att gå när vi sen fick nästa surprise! Ett väldigt inbjudande frukt- och chokladfat tillsammans med dryck och godis. Åh, jag kunde ju knappt vänta till kvällen....!

Vi for iallafall in till stan, men insåg ganska snart att det var lönlöst att försöka hitta parkering centralt. Allra helst en parkering där man kunde betala med kontanter. Så nej - vi krånglade till det lite extra. Åkte tillbaka och ställde in bilen i garaget för att sen fara in till stan igen. Denna gång med pendeltåg - till barnens stora förtjusning!


Efter ett väldigt oväntat möte på centralstationen (träffade en vän som jag visste var i Stockholm, men som jag knappast trott att vi skulle stöta på inne på självaste stationen bara sådär!) så strosade vi omkring lite grann utan mål - visste bara att vi skulle äta. Så vi tog Drottninggatan som riktmärke, och så gick vi bara... efter lite mat i magen så gjorde vi Gamla Stan! Barnen fick se både ett och annat. Jag är själv ganska förtjust i denna stadsdel och älskar byggnaderna. Maffigheten liksom - tänk dig själv att komma från en liten byhåla och sen stå mitt i Gamla Stan.


Lite häftigt var det ju faktiskt att vi gick förbi kungliga slottet just när de hade vaktbyte eller vad det heter. Barnen blev lite stela, men spännande verkade det vara... även om Rasmus blev aningen reserverad:
- "Åh nej, mamma, mamma, gå inte nära henne!!!"
Ja, hon (vakten) stod ju där med ett stort gevär - så vad skulle han tro? Vi fick förklara flera gånger att det inte var någon fara... och flera av dessa vakter pratade ju faktiskt som vem som helst. Så även Rasmus mjuknande väl till slut :) De är ju faktiskt inte mer än vanliga människor även om de står i en vaktkur!

Vi hade det iallafall supermysigt där vi gick omkring och strosade. Det är just sånt där jag gillar och uppskattar. När man inte har tider att passa utan lätt kan gå och småfilura utan att känna stress någonstans ifrån. Att bara vara liksom - det är grejen med semestern!

Efter ett par timmar for vi tillbaka till Älvsjö och hotellet, men barnen var knappast besvikna över det. Rica Hotel har ju liksom tänkt på barnen - lite därför det kallas för "Alfonshotellet" va? ;) Ett lekrum för kidsen, och ett biorum där det visas filmer både morgon och kväll. Gött! Här fick barnen leka av sig ordentligt medans jag och pappa C tog en kopp kaffe och andades lite. Han hade väl lite mindre ro i kroppen än mig verkade det som, eftersom han stojade runt med barnen som om han vore tre år på nytt. Det är härligt det där - familjelivet!


Det vaar en slagen hjälte som stupade på golvet framåt stängningsdags. Lille Noah var knapast svårsövd när det kom till kritan och var dags för sängen. Aningen ovant att inte sova hemma - men han, liksom Jonathan, tog inte många minuter på sig...
Nu sover hela familjen utan jag... men jag klagar inte. Absolut inte...

Ni minns väl fruktfatet? ;) Det har fått besök av både små och stora fingrar under kvällens gång, men nu är det bara jag och fruktfatet för resten av kvällen. Och TV-kontrollen förstås. Vi kommer nog rätt bra överens skulle jag tro! ;)

Gillar

Kommentarer