Första gången

Jag brukar alltid lyssna på radion när jag kör bil numera - något jag aldrig gjorde förr, men det är Conny som fått mig till det - hur det gick till vet jag inte. Men iallafall; häromdagen sändes ett program där man ringer in och berättar vad man tänker på. Rätt skoj att lyssna på sånt, folk tänker verkligen på hur konstiga saker som helst ibland.

En kille t.ex, han ringde in och berättade att han tänkte på sin kompis som hade förlorat sin oskuld. Ja, det var ju gulligt av honom att tänka på sin kompis - men av en sådan anledning?! En annan ringde in med anledning av det samtalet och fortsatte på spåret "första gången" - ja, han mindes verkligen ingenting som hade med "första gången" att göra... alltså första gången hade gjort nåt alls.

Där började jag fundera. Vad minns jag? Första gången jag....? Hmm... låt oss tänka nu: Första gången jag kysste någon:
Det lär har varit min första pojkvän det... då gick jag i nian, så rimligtvis borde jag ha varit 15 eller 16 år då. Jag minns det dock inte alls, minns inte ens vilken månad jag träffade honom liksom. Men vi höll ihop i nästan 2 år iallafall, sen fick det vara nog.

Första gången jag flög:
Är också den enda gången jag flugit. Det var när jag fyllde 10 tror jag, då mamma och pappa tog med mig till Disney On Ice - vi flög till Stockholm och besökte Globen. Jag minns inte så mycket av själva flygturen alls, däremot minns jag att jag fick en handdocka på plats, en Musse Pigg. Den hängde med i många år - vart den är nu har jag mindre koll på, kanske i källaren? :)

Första gången jag flyttade hemifrån:
September 2004. Det var första gången jag flyttade hemifrån "på riktigt". Då skrevs jag på en annan adress för första gången, och det var tillsammans med Linus pappa. Innan dess hade jag "bott" hos den killen jag nämner som "första pojkvännen" - men där var jag aldrig skriven - jag sov mest bara där. Första gången jag skrev på ett arbetsavtal:
När jag fick jobbet som croupier. Fick jobbet strax innan jag slutade gymnasiet och fortsatte sen att jobba där tills Linus kom, januari 2004. Minns inte när jag började eller så, men borde ha varit i maj 2003 eller nåt liknande. Första gången jag körde bil:
Någon gång 2003. Hade kört traktor innan det (hade traktorkörkort), men inte personbil. Jag övningskörde med pappa och körde parallellt med trafikskolan. Vill minnas att jag började nån gång under hösten men jag är inte alls säker.


Finns det fler "första-gången-saker" man borde minnas?
När jag bokade tåg första gången, eller åkte buss själva första gången och sånt har jag absolut noll koll på! Men annat... större saker? Skriv förslag så fyller jag på vartefter isåfall!
  • ALLMÄNT
  • 3 visningar

Gillar

Kommentarer