Godisvitaminer – Kids Zoo

I min goodiebag från bloggbrunchen fanns tre burkar med vitaminer från Acrilex. Vi har tidigare testat både björnar och fiskar – och barnen gillar dom. Nu fick vi hem ytterligare björnar, samt kaniner och lejon. Uppskattat hos barnen? Javisst!

Detta är alltså vitamintillskott för barnen, men i en lite roligare tappning (och godare). Dessa vitaminer smakar som vingummin i både smak och konsistens (jag har själv smakat!). Barnen är ju lite extra förtjusta i formen på dessa – för visst är det roligare att äta t.ex. en fisk och en björn, än att få två hyfsat tråkiga och mjöliga piller att tugga eller svälja med lite vatten?

Kids Zoo kan du ge till barn från ett års ålder. De innehåller naturliga smak och färgämnen från frukt och grönsaker. Du hittar inga konstgjorda sötningsmedel i Kids Zoo, men däremot finns det socker i dessa. Det finns heller inte varken gluten, ägg eller mjölk i dom. Så nog verkar de bra.

Jag tror mig göra ganska näringsriktig mat och tror att barnen får i sig det de behöver via kosten. Därför ger jag heller inte dessa vitaminer dagligen, men jag tror att de är ett bra tillskott de dagar man vet med sig själv att man kanske inte riktigt uppfyllt det man bör. Omega3 till exempel, där ska jag erkänna att jag är kass. Vissa av barnen här hemma gillar inte fisk, inte heller maken. Så även om jag älskar fisk i alla former är det inte ofta jag tillagar det.
Då är det ju fint med ett tillskott som man vet att barnen gladligen äter av. Att det sen både ser ut som, och smakar som, godis – det är en annan sak. Jag tror på det här med att förklara för barnen. Att man liksom förklarar att det är vitaminer och inte godis – att det är si och så många som gäller (det är olika mängd beroende på vilken vitamin vi pratar om). Våra barn har accepterat detta rakt av – och är glada för de björnar/kaniner/fiskar/lejon de får, medans jag som mamma är glad för att det finns något annat än tabletter att ge barnen

>

Gillar

Kommentarer