Gott nytt år!

Jo, jag får ta och önska er alla ett Gott Nytt År.

Detta med en önskan om att erat 2013 blir lika kärleksfullt, glatt och händelserikt som jag önskar att det kommande året blir även för mig. Jag lämnar härmed 2012 bakom mig, med stora förväntningar på 2013.

Vi har inte firat särskilt nämnvärt. Personligen är jag inte mycket för nyårsfirande alls. Raketer m.m. tycker jag ärligt talat borde förbjudas, jag uppskattar det inte alls. Detta för att det orsakas alldeles för mycket skador på människor som använder dom. Och dessutom får djuren också lida för det.
Varför måste man skjuta in det nya året liksom?

Men sen kan jag acceptera om t.ex. kommunen vill bidra med något fyrverkeri, såsom Alexandra beskriver. Men att privatpersoner ska springa runt och skjuta händer och ansikten av varandra, det förstår jag inte. Nu låter jag säkert som värsta "bitterfittan" - men det får ni ta. Det är mina åsikter, och jag begär inte att alla andra ska tycka som jag :)
Jag har stor respekt för fyrverkerier av alla slag. Vem vet om den är felkonstruerad, vem vet om det smäller direkt jag tänder på´n? Vem vet säkert att den inte skjuter in i första bästa hus? Och vem kan garantera att resterna efter den inte dimper ner i någons huvud?


På facebook har man idag kunnat läsa om den ena trerättersmenyn efter den andra. Det är fina menyer och säkert väldigt välsmakande. Själva valda vi att strunta i det och köra med tjocka grillkorvar med stekt potatis/potatismos. Det funkade bra det med och barnen åt som hejsan rent ut sagt. På kvällen lyxade vi till det med räkmackor alt. varma mackor. Själv käkade jag en räksallad - det satt fint i buken kan jag lova.
Bröd har jag svårt med efter operationen. Liten mängd, gärna då grovt, funkar bra. Men räkmackor gör man ju gärna på tekakor - och även om jag nu gjorde dom på grova tekakor så kändes det inte bra, därav en fin räksallad. Med stekta kantareller till - det var gott!

Om barnen lider för att vi inte firar med pompa och ståt?
Nej, jag skulle inte tro det. De har lekt och stojat ändå kan jag intyga. De har verkligen susat av sig idag, och två av barnen sover redan. Rasmus, Linus och Simon ska ut på verandan och titta på raketerna om några minuter.
Jag tror helt klart att det blir vad man gör det till.

-> Trerätters äter jag gärna då och då, men varför måste det vara på nyårsafton?
-> Raketer har jag förklarat varför jag inte tycker om, och de förstår mig helt. Istället står vi på verandan och iakttar när andra skjuter upp tusenlappar i skyn. Men visst kan det vara fint, det säger jag inte emot.Tills imorgon; Sov så gott så hörs vi nästa år! ?


Andra som skriver om fyrverkerierna:
DN & GP
  • ALLMÄNT
  • 106 visningar

Gillar

Kommentarer