Gröna Lund med glada barn

Idag har vi besökt Gröna Lund ute på Djurgården, och vi valde att spendera hela dagen där. Detta för att få ut så mycket som möjligt av nöjesfältet - och för att låta barnen styra över vad som skulle göras där. Vi ville inte hasta igenom allting, utan låta barnen själva avgöra vad som skulle åkas, vilka hjul som skulle spelas på osv. Resultatet blev därefter - dvs väldigt lyckat!

Vi kom dit vid 11 då hela parken öppnat (nio av barnattraktionerna öppnar vid 10, men resten av parken öppar 11). Karusellåkningen lät inte vänta på sig kan jag lova - barnen fullkomligt rusade upp i dom! Det var tekoppar, tufftufftåg, veteranbilar och jag vet inte allt.

Jag tycker det är kanonbra att de, på Gröna Lund, valt att ha många av barnkarusellerna i första tappningen så att säga. Direkt man kommer in. Då ser ju barnen direkt vart man har hamnat, och finner sig lätt i att vara kvar ett par timmar :)
Vinsterna lät faktiskt inte heller vänta på sig särskilt länge. Vi hade inte hunnit ta ut pengar men Simon och Linus sprang fram till gosehjulet när de såg det, så givetvis fick de välja en bricka. Tror ni inte att de gick och vann då? Jodå en isbjön i megaformat! Inte långt därefter kammade Rasmus & Jonathan hem en stor låda Geishachoklad! ?


Simon hade envisats med att han skulle dra med mig upp i Eclipse, men jag är glad att han backade. Efter att jag, igår kväll, läste mig til att den var 121 meter över marken så kan jag säga att jag gick in genom entrén idag med en klump i halsgropen... skulle han våga? Skulle jag då vara tvungen att... åka med? Huvva, hemska tanke! Så jag sa till Linus att om Simon vågar Eclipse så ska minsann han följa med Conny upp i Fritt Fall. Det lovade han inte, han är ju höjdrädd. Men jag körde på det ;)

Simon backade till slut. Det var långa köer iochförsig, men jag tror att det handlade om lite kalla fötter när vi stod där direkt nedanför Eclipse och tittade upp. Det gick ju inte fort, men det var högt - riktigt, riktigt högt! Och jag är glad att han backade. Väldigt glad, och lättad! :) Istället åkte de slänggungan och sådana karuseller - där jag inte behövde tänka på att följa med.

Det var underhållning på plats också, och då snackar vi underhållning som passade mig perfekt. Genrepet inför kvällens "Sommarkrysset". Vad nöjd jag var när jag fick höra t.ex. Tommy Nilsson och Loreen. Det finns nog ingen som har sådan röst som Tommy Nilsson - den går direkt in i hjärtat på mig. Så att stå och njuta av musiken var helt underbart, och barnen roade sig med radiobilar och annat skoj under tiden, så de klagade inte heller :)

Skickade fram Linus och Simon till Bassettshjulet också, "bara för att" liksom - och blundade för resultatet typ. Tror ni de kom tomhänta tillbaka? Nix - de kom tillbaka med 2,2 kg Bassetts vinegum och lakritskonfekt. Jo, jag tackar jag. Geisha och Bassetts - som gjort för en kväll med illamående, inte sant? ;)

Sen träffade vi en häftig apa också, som Linus ville fotas med. Så de tog med sina storvinster och sprang fram - men isbjörnen fick ligga kvar. Den där apan var rätt stilig faktiskt - och jag tycker det är så kul när ett nöjesfält liksom engagerar sig lite extra och gör såna här saker. Lite apor, maskotar, gubbar på styltor osv - som barnen kan ha roligt åt/med och fotas tillsammans med. Det blir, på något sätt, mer inriktat på barnen då!


Klockan tickade på rätt snabbt och snart var det kväll, och dags att dra sig utåt. Barnen var trötta efter si sådär sju timmars åkande så de klagade inte direkt. Men det vart några fler karuseller på vägen ut, såsom tekoppar, barnens fritt fall och cirkuskarusellen. Noah var otroligt förtjust i det här med karuseller, och flera gångar kiknade han av skratt!

Det sista vi gjorde var att låta ungarna dra på Ahlgrenshjulet och köpa en varsin slush som Rasmus "tjatat" om halva dagen. De fick en slush - och ca 2 kg Ahlgrens med sig innan vi gick till bilen. Noah´s vinst var därmed säkrad - skicklighet eller tur? Ja säg det - men han pekade på nummer 17 och det blev nummer 17. Kan ju kanske ha varit Rasmus "magiska fingrar" också som stannade hjulet?


Men det var fem otroligt nöjda och glada barn som satte sig i bilen vid 19-tiden ikväll. Karuseller hade de åkt så de var mer än nöjda, enligt deras egna ord. Även om det inte blev varken Eclipse eller Fritt Fall! Och vinster hade de fått mer än de hade kunnat önska.
"Det här är den bästa Gröna Lund-dagen" sa Linus...
och Simon stämde snabbt in:
"Men för mig är detta den bästa dagen i mitt liv!"

Ja, det är ganska lätt att roa barnen ibland, och det må vara några gånger man får höra att det är den bästa dagen - men varje gång man får höra det känns det ändå otroligt skönt - då vet man att man lyckats! Imorgn kommer de bära sina nya "GrönaLundtröjor" med stolthet kan jag tro - bildbevis, jodå, det kommer det också :)

Vi tackar Gröna Lund för i år, och för detta besök, och planerar givetvis ett återbesök även nästa sommar!

Gillar

Kommentarer