Gulasch på mitt vis

Nu är jag ju ganska bortskämd med att inte behöva stå vid spisen när jag lagar maten. Jag har min Nordic Cooker som sköter jobbet. Jag lägger bara ner vad jag vill – och den tillagar det. Idag blev det gulasch med kalvkött – vrålgott. Verkligen! Första gången i mitt liv jag tillagar kalvkött, och första gången jag gör gulasch överhuvudtaget

Men inte sista!

Ingredienser:
ca 550g kalvkött skuret i mindre bitar
8 potatisar, skivade
3 morötter, slantade
2 gula lökar, hackade
10 färska champinjoner, skivade
1 stor röd paprika, hackad i småtärningar
1 burk krossade tomater
2-3 matskedar vetemjöl
3 lagerblad
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning
Salt, svartpeppar
Cayennepeppar, vitlökspulver, paprikapulver, mejram och kummin efter smak

Detta har jag då joxat ihop i grytan och sen har det fått stå på medelvärme (enligt nordic cooker – dvs ganska låg värme ändå!) under 8 timmar. Har doftat gudomligt gott i köket hela förmiddagen och nu äntligen var det dags att smaka – fantastiskt gott!

Gillar

Kommentarer